Rusija: ukrainiečiams pabėgėliams padėjusio savanorio mirties priežastis – savižudybė | Diena.lt

RUSIJA: UKRAINIEČIAMS PABĖGĖLIAMS PADĖJUSIO SAVANORIO MIRTIES PRIEŽASTIS – SAVIŽUDYBĖ

Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba pranešė, kad Ukrainos pabėgėliams padėjusio Rusijos savanorio Aleksandro Demydenkos mirties tardymo izoliatoriuje priežastis buvo savižudybė. „Ukrinform“ duomenimis, apie tai pranešė Laisvės radijas.

Apie A. Demydenkos mirtį Belgorodo srities 3-iajame tardymo izoliatoriuje tapo žinoma balandžio 8 d., nors Federalinės bausmių vykdymo tarnybos pranešime sakoma, kad jis mirė trimis dienomis anksčiau.

Nuo Rusijos invazijos pradžios 61 metų A. Demydenka rengė piketus prieš karą, padėjo šimtams ukrainiečių pabėgėlių, priėmė juos savo namuose, padėjo grįžti į Ukrainą, nuveždavo prie sienos.

Spalį A. Demydenka buvo sulaikytas, po to suimtas ir uždarytas sulaikymo centre. Jo namuose buvo atlikta krata, policija tariamai rado Antrojo pasaulinio karo laikų granatą ir saugiklius. Po kratos ant savanorio kūno buvo matyti sumušimų pėdsakų. Vėliau A. Demydenka prisipažino radęs granatą savo namo kieme, bet sakė nespėjęs perduoti jos policijai.

Žiniasklaida pranešė, kad savanorį ketinta perkelti iš Belgorodo į Sankt Peterburgą, byla perkvalifikuota pagal rimtesnį straipsnį, galimai išdavystę.

Žiniasklaidos leidiniai platina A. Demydenkos nuotraukas, atsiųstas jo sūnaus, jose matyti, kad jis smarkiai sumuštas.

Gairės: Aleksandras Demydenka, mirties priežastis, savižudybė, pagalbos tel, Rusija, karas Ukrainoje, padėjo ukrainiečiams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS