Rusijai apšaudant Ukrainos Odesos ir Chersono sritis sužeista 13 žmonių – tarp jų yra vaikas | Diena.lt

RUSIJAI APŠAUDANT UKRAINOS ODESOS IR CHERSONO SRITIS SUŽEISTA 13 ŽMONIŲ – TARP JŲ YRA VAIKAS

Rusija praėjusią naktį surengė intensyvias oro atakų prieš Ukrainą serijas, siųsdama dronus ir raketas į įvairias užpultos šalies vietas, įskaitant pietinį Odesos uostamiestį, kuris buvo atakuojamas antrą naktį iš eilės, trečiadienį pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Tuo metu Rusijos primestos aneksuoto Krymo administracijos pareigūnai sakė, kad dėl gaisro viename kariniame objekte iš keturių kaimų evakuojama daugiau kaip 2,2 tūkst. žmonių. Dėl gaisro taip pat buvo uždaryta svarbaus kelio atkarpa, sakė Maskvos paskirtas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas.

Jis gaisro Kirovskės rajone priežasties nenurodė. Incidentas įvyko dvi dienos po to, kai buvo atakuotas Krymo (Kerčės) tiltas – svarbi karinio ir civilinio tiekimo iš Rusijos į Krymą arterija. Kremlius dėl atakos prieš tiltą kaltina Ukrainą.

„Sunki oro atakų naktis visai Ukrainai“, – platformoje „Telegram“ sakė Kyjivo karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko.

Ukrainos valdžia pranešė, kad šį kartą Rusija pasiuntė daugiau dronų ir raketų nei pastarosiomis dienomis ir kad buvo atakuota daugiau Ukrainos dalių.

S. Popko sakė, kad atakos buvo ypač įnirtingos antrą naktį iš eilės pultoje Odesoje.

Ukrainos pietinė operacijų vadavietė pranešė, kad per rusų praėjusios nakties atakas nukentėjo civilių gyventojų.

Nurodoma, kad Odesos srityje buvo sužeista mažiausiai 12 civilių, įskaitant devynerių metų vaiką. Vienas civilis buvo sužeistas Chersone.

Odesoje trys civiliai nukentėjo per raketos smūgį. Šešis žmones sužeidė sprogimų bangos perimant raketas ir bepiločius. Dar trys žmonės buvo sužeisti kitose Odesos srities vietose, kur krintant nuolaužoms kilo gaisrų, socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė Pietinė operacijų vadavietė.

Rusija iranietiškais dronais „Shahed“ taip pat atakavo Kyjivą, bet ataka nebuvo sėkminga, sakė S. Popko. Ukrainos oro gynyba perėmė visus į sostinę paleistus dronus, o preliminari informacija rodo, kad žmonės nenukentėjo.

Žytomyro regione rusų bepiločiai apgadino infrastruktūros ir privačių namų, sakė gubernatorius Vitalijus Bunečka. Apie aukas nepranešama.

Poltavos ir Kirovohrado regionų pareigūnai taip pat pranešė apie atakas.

Ukrainos oro pajėgos paskelbė, kad buvo perimta 13 iš 16 paleistų sparnuotųjų raketų „Kalibr“, 23 iš 32 dronų „Shahed“ ir viena raketa Ch-59.

Pranešime sakoma, kad Rusija taip pat paleido aštuonias sparnuotąsias raketas Ch-22 ir šešias ypač taiklias raketas „Oniks“. Pastarosios buvo nukreiptos į infrastruktūros objektus Odesos srityje.

Naujausia ugnies banga surengta kitą dieną po to, kai Rusija, jos Gynybos ministerijos žodžiais, iš jūros paleistais tiksliais ginklais sudavė atpildo smūgį Ukrainos kariniams objektams netoli Odesos ir Mykolajivo.

Rusija kaltina Ukrainą dėl liepos 17-osios smūgio Krymo tiltui.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, apšaudyti, Chersonas, Odesa, sužeistieji, 13 žmonių, vaikas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS