Rusijai apšaudžius Ukrainos Chersono sritį žuvo septyni žmonės | Diena.lt

RUSIJAI APŠAUDŽIUS UKRAINOS CHERSONO SRITĮ ŽUVO SEPTYNI ŽMONĖS

  • 0

Rusijai ankstų sekmadienį apšaudžius pietinę Ukrainos Chersono sritį žuvo septyni žmonės, pranešė pareigūnai.

Anksčiau skelbta apie šešis žuvusiuosius ir kelis sužeistuosius, bet aukų skaičius padidėjo ligoninėje mirus 12 metų berniukui.

Vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti išpuolio padariniai.

Vienoje nuotraukoje matyti virš namo kylantis juodų dūmų stulpas.

Chersono srities karinės administracijos pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad apie 4 val. 30 min. rusų kariuomenė apšaudė Veletenskę Bilozerkos apylinkėse.

Per apšaudymą sunkiai sužeistas 28-erių vyras, jis gydomas ligoninėje.

Vėliau sekmadienį prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pranešė, kad rusai apšaudė Stanislavo kaimą Chersono rajone, ten du žmonės žuvo ir vienas buvo sužeistas. Buvo sugriauti ir apgadinti penki privatūs gyvenamieji pastatai.

Netoliese esančioje Šyroka Balkoje per apšaudymą žuvo trys suaugusieji – du vyrai ir moteris, taip pat vaikas. Dar vienas vaikas, 12 metų berniukas, buvo nuvežtas į ligoninę, „Telegram“ sakė A. Jermakas.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija nurodė, kad Šyroka Balkoje žuvo trys vienos šeimos nariai, įskaitant vos 23 dienų naujagimę. 12-mečio iš tos pačios šeimos būklė kritinė, sakoma pranešime.

Kiek vėliau I. Klymenka pranešė, kad šis vaikas mirė ligoninėje.

„Teroristai turi būti sustabdyti. Jie turi būti sustabdyti jėga“, – sakė I. Klymenka.

Chersonas buvo vienas iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigė aneksavęs pernai rugsėjį.

Praėjusių metų pabaigoje Rusijos kariuomenė pasitraukė iš Chersono miesto, tačiau ir toliau taikosi į regiono gyvenvietes.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Chersono sritis, žuvo septyni žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS