Rusijoje – didžiulis sprogimas: degalinėje žuvo mažiausiai 35 žmonės | Diena.lt

RUSIJOJE – DIDŽIULIS SPROGIMAS: DEGALINĖJE ŽUVO MAŽIAUSIAI 35 ŽMONĖS

  • 0

Per sprogimą ir gaisrą degalinėje Rusijos Kaukaze esančiame Dagestane žuvo mažiausiai 35 žmonės, antradienį pranešė rusų valdžia.

Vyriausybės ministerijos pranešė, kad 35 žmonės žuvo ir 80 buvo sužeisti.

Sprogimas Machačkaloje įvyko degalinėje kilus gaisrui, „Telegram“ nurodė Rusijos Dagestano tyrimų komitetas.

„Atliekant automobilių techninės priežiūros darbus kilo gaisras, po kurio įvyko sprogimas, o žmonės buvo sužeisti ir žuvo“, – sakė komitetas ir pridūrė, kad buvo apgadinti netoliese esantys pastatai ir automobiliai.

Buvo iškelta baudžiamoji byla, siekiant nustatyti gaisro kilimo aplinkybes, teigė pareigūnai.

Valstybinės naujienų agentūros TASS ir „Ria Novosti“, cituodamos ministeriją, pranešė, kad gaisras užgesintas.

Machačkala, daugiau kaip 600 tūkst. gyventojų turintis miestas prie Kaspijos jūros, yra Dagestano – su Čečėnija besiribojančios Rusijos respublikos, kuri ribojasi su Sakartvelu ir Azerbaidžanu – sostinė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį išreiškė susirūpinimą dėl pražūtingo gaisro.

„Prezidentas Putinas reiškia nuoširdžiausią užuojautą Dagestane įvykusios tragedijos aukų šeimoms ir draugams ir linki nukentėjusiesiems kuo greičiau pasveikti“, – sakoma Kremliaus pareiškime.

Didžiulis sprogimas

Dagestano administracijos vadovas S. Melikovas per „Telegram“ pranešė, kad sprogimas nugriaudėjo pirmadienį prieš pat 22 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Rusijos dienraščio „Izvestija“ „Telegram“ cituojamas liudininkas teigė, kad gaisras kilo automobilių stovėjimo aikštelėje ir išplito į degalinę.

„Po sprogimo viskas nukrito mums ant galvų, nieko nebegalėjome matyti“, – pasakojo neįvardytas liudininkas.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip grupė ugniagesių bando užgesinti dideles liepsnas prie sudegusių automobilių, o gelbėtojai žibintuvėliais apžiūrinėja pastato nuolaužas.

Gaisras išplito maždaug 600 kv. m. plote, pranešė ministerija ir pridūrė, kad buvo pasitelkta 260 ugniagesių.

Į Machačkalą buvo nusiųstas vyriausybinis lėktuvas Il-76 su medicinos įranga, kad sunkiai sužeistieji būtų evakuoti į Maskvą.

„Žmonių evakuacija į gydymo įstaigas baigta“, – sakė S. Melikovas.

Dagestano valdžia nurodė, kad aukų šeimos gaus po 1 mln. rublių (apie 9,4 tūkst. eurų), o sužeistieji – 200 tūkst.–400 tūkst. rublių (apie 1,9 tūkst.–3,7 tūkst. eurų).

Dagestano vyriausybė rugpjūčio 15 dieną paskelbė gedulo diena.

„Valstybinės vėliavos visoje šalyje bus iškeltos iki pusės stiebo, o kultūros įstaigų ir televizijos kanalų bus paprašyta atšaukti pramoginius renginius ir laidas“, – teigė S. Melikovas.

Kitoje Rusijos dalyje, vakarų Sibire, pirmadienio vakarą per kitą sprogimą žuvo du žmonės ir dar penki buvo sužeisti. Vėlai vakare įvyko sprogimas naftos kasykloje Chanty Mansijsko srityje, pranešė vietos valdžia.

Gairės: Rusija, sprogimas Rusijoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS