Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas | Diena.lt

RUSIJOJE Į DAUGIABUTĮ ĮSIRĖŽĖ NAIKINTUVAS

Sekmadienį Rusijoje, Irkutske į daugiabutį rėžėsi naikintuvas. Tai jau antras toks įvykis šią savaitę.

Irkutsko mieste Sibire sekmadienį per bandomąjį skrydį Rusijos kariniam lėktuvui įsirėžus į dviejų aukštų pastatą, žuvo du pilotai, pranešė vietos gubernatorius.

Tai jau antras toks incidentas šią savaitę, prieš tai pirmadienį kariniam lėktuvui įsirėžus į daugiabučių namų kvartalą Rusijos Jeisko mieste.

„Abu pilotai žuvo. Nė vienas iš vietos gyventojų nenukentėjo... Su lėktuvu buvo vykdomas bandomasis skrydis“, – socialiniuose tinkluose pranešė regiono gubernatorius Igoris Kobzevas, paskelbęs vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas tamsaus dangaus fone dūmijantis pastatas, apibūdintas kaip „privatus 100 kvadratinių metrų ploto namas dviem šeimoms“.

LNK reportažas:

Įvykio vietoje buvo matyti ugniagesiai, kurie gesino po avarijos kilusį gaisrą.

I. Kobzevas vėliau tvirtino, kad tarp civilių gyventojų nukentėjusiųjų nėra.

Pirminiais duomenimis, sudužo iš lėktuvų gamyklos pakilęs naikintuvas „Su-30“.

Rusijos gelbėjimo tarnybos pranešė, kad kažkuriuo metu įgula nustojo komunikuoti, paskui juos buvo pasiųstas kitas lėktuvas, kurio įgula pamatė „Su-30“ pilotus be sąmonės tuo metu, kai jie jau buvo praradę aukštį. Pagal vieną iš versijų abu pilotai galėjo uždusti pilotų kabinoje.

Rusijos Federacijos nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad lėktuvas pakilo iš gamyklos bandomiesiems skrydžiams. Gaisras apėmė 200 kv. m. teritorijos.

Sekmadienį įvykusi katastrofa buvo 11-ta Rusijos karinio lėktuvo katastrofa ne karo zonoje nuo vasario 24 dienos, kai Maskva pasiuntė savo karius į Ukrainą. Ekspertai pažymi, kad karo metu smarkiai padaugėjus Rusijos karinių skrydžių, padaugėjo ir avarijų.

Abu pilotai žuvo.

Irkutske, svarbiame pramonės centre Rytų Sibire, kuriame gyvena daugiau nei 600 tūkst. gyventojų, yra įsikūrusi lėktuvų gamykla, gaminanti naikintuvus „Su-30“.

Šis lėktuvas yra viršgarsinis dviejų variklių dvivietis naikintuvas, kuris yra svarbi Rusijos karinių oro pajėgų dalis, taip pat naudojamas Indijos ir kitų šalių.

Primename, kad tai jau antras panašus incidentas Rusijoje šią savaitę. Pirmadienį naikintuvas-bombonešis Su-34 sudužo Jeiske, Krasnodaro krašte. Lėktuvas nukrito šalia daugiaaukščio gyvenamojo namo, kuris po lėktuvo sprogimo užsidegė. Oficialiais duomenimis, žuvo 14 žmonių, o dar 42 buvo sužeisti.

GALERIJA

  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
  • Rusijoje į daugiabutį įsirėžė naikintuvas
Stop kadras, socialinių tinklų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

aciu,kad yra dievas,veikia karma,

Cia raso vilniu bonbarduoti reikia rusas,o k mes tokio padarem aaa tai jusu rusai zudo zmones,tai jus rusija reikia tvarkyti,pats likimas -karma darbuojas ne jusu naudai,o rusus lietuvoje reikia tikrinti ,ir visus kurie pries lietuva,atimti pilietybe ir i rusija,tegu dziaugias savo sabakstynu,ka jie pridare ukrainoje dabar patys pajus sita smoka,SAKOMA-nekask kitam duobe -pats ikrisi,

Kubai

Be elektros ne ką pagaminsi

idomu

jei koks eurofaiteris ar f16 isireztu i mano balkona 8 aukste-turbut visi nugaistu net ir 1 aukste
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS