Rusijoje liepsnoja naftos perdirbimo gamykla, siejama su V. Medvedčiuku | Diena.lt

RUSIJOJE LIEPSNOJA NAFTOS PERDIRBIMO GAMYKLA, SIEJAMA SU V. MEDVEDČIUKU

  • 0

Rusijos Rostovo srityje dega Novošachtinskio naftos perdirbimo gamykla. Įmonė siejama su Vladimiro Putino dukros krikštatėviu Viktoru Medvedčiuku, kuris įtariamas išdavyste, skelbia UNIAN.

Apie tai pranešė kanalas „Baza Telegram“. Pirminiais duomenimis, gaisras naftos perdirbimo gamykloje kilo apie 9 val. Gaisro plotas – 50 kvadratinių metrų, žmonės nenukentėjo.

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad naftos perdirbimo gamyklą užpuolė dronas – numetė ant jos sprogmenis. Todėl įvyko sprogimas ir įsiplieskė gaisras.

Diskutuojaa, kad dronas „atskrido iš Ukrainos“. Gaisrą likviduoja Rusijos gelbėtojai. „Telegram“ kanaluose skelbiamoje filmuotoje medžiagoje, matyti drono liekanos.

Novošachtinsko naftos produktų gamykla, kurios projektinis perdirbimo pajėgumas siekia iki 7,5 mln. tonų naftos per metus, buvo pradėta eksploatuoti 2009-aisiais. 2014 metų vasario 27 dieną rusų kariai pradėjo atvirą Ukrainos Krymo aneksijos etapą. Anot schemų, tą pačią dieną OPF deputatų V. Medvedčuko ir Taraso Kozako žmonos gavo Novošachtinsko naftos produktų gamyklos akcijas už maždaug 40 tūkst.

Praėjusių metų balandį Rusijos „Interfax“ pranešė, kad naujasis Novošachtinsko naftos perdirbimo gamyklos savininkas buvo stambus statybos rangovas „Peton“.

Kaip UNIAN pranešė anksčiau, Rusija nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios ne kartą atakavo Ukrainos naftos saugyklas.

Prieš kelias dienas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad okupantai bando pabloginti kuro situaciją Ukrainoje apšaudydami kuro infrastruktūrą. Jis pažadėjo kerštauti.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijoje dega gamykla, Viktoras Medvedčiukas, naftos perdirbimo gamykla
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS