Rusijoje šeštą dieną iš eilės – per 10 tūkst. naujų COVID-19 atvejų | Diena.lt

RUSIJOJE ŠEŠTĄ DIENĄ IŠ EILĖS – PER 10 TŪKST. NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ

Rusijoje šeštą dieną iš eilės per parą buvo nustatyta daugiau kaip 10 tūkst. naujų koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų, šaliai tapus nauju intensyvaus užkrato plitimo židiniu.

Vyriausybės duomenys rodo, kad per praėjusią parą šalyje buvo nustatyti 10 669 nauji COVID-19 atvejai – kiek mažiau nei ketvirtadienį, kai infekcija buvo diagnozuota 11 231 asmeniui.  

Nuo epidemijos pradžios Rusijoje jau nustatyti 187 859 koronaviruso infekcijos atvejai visuose 85-iuose šalies regionuose. 

Per praėjusią parą nuo šio susirgimo mirė 98 žmonės, o bendras letalinių atvejų skaičius padidėjo iki 1 723.

Rusija pagal bendrą COVID-19 atvejų skaičių šiuo metu yra ketvirta Europoje ir eina po Jungtinės Karalystės, Italijos bei Ispanijos, kurioms epidemija smogė gerokai anksčiau. 

Ketvirtadienį Maskvos meras Sergejus Sobianinas paskelbė, kad karantinas sostinėje, tapusioje pandemijos epicentru Rusijoje, pratęsiamas iki gegužės 31 dienos.

Jis taip pat nurodė, kad Maskvos gyventojai nuo ateinančio antradienio viešajame transporte bei parduotuvėse privalės dėvėti apsaugines kaukes ir pirštines, nes priešingu atveju jiems bus skiriamos baudos. 

Sostinės gyventojams leidžiama išeiti iš namų tik nusipirkti maisto, pavedžioti šuns ar nuvykti į darbą, jei tam turimas leidimas. 

Rusijoje visuotinis karantinas paskelbtas iki gegužės 11 dienos. Kol kas jo terminas nepratęstas.  

Prezidentas Vladimiras Putinas šįmet Sovietų Sąjungos pergalės Antrajame pasauliniame kare 75-osioms metinėms buvo suplanavęs didelio masto iškilmes, kuriose turėjo dalyvauti daugelio šalių lyderiai, o per karinį paradą Raudonojoje aikštėje žygiuoti tūkstančiai karių.

Tačiau dėl koronaviruso paradą teko atšaukti. Pergalės diena šeštadienį bus paminėta karinių orlaivių skrydžiais virš didžiųjų šalies miestų ir fejerverkais, o V. Putinas pasakys kalbą prie Nežinomo kario kapo memorialo šalia Kremliaus sienų, nors ankstesniais metais ją visada sakydavo per paradą Raudonojoje aikštėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Faktas

Korona virusas įvarė Putino Rusijai siaubą – pergalės 75-čio minėjimas pasibaigė neprasidėjęs. Putino kariauna su visais tankais, raketomis ir t.t. išsislapstė kaip žiurkės urvuose. Raudonoji aikštė liko tuštesnė ir plikesnė už paties Putino plikę.

Cha cha cha

Nieko nuostabaus Putinas susipyko su Korona virusu – abu agresyvūs, abu Pasaulyje nemėgstami. Tai kaip dvi katės viename maiše.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS