Per Rusijos atakas Rytų Ukrainoje žuvo trys žmonės, tarp jų – 12-metis berniukas | Diena.lt

PER RUSIJOS ATAKAS RYTŲ UKRAINOJE ŽUVO TRYS ŽMONĖS, TARP JŲ – 12-METIS BERNIUKAS

  • 0

Per Rusijos raketų atakas Ukrainos rytuose žuvo trys žmonės, įskaitant 12 metų berniuką, pirmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Tai nutiko tuo metu, kai pastarosiomis savaitėmis Rusijos pajėgos toliau juda į priekį Ukrainos rytuose.

Donecko srities, kurią Kremlius teigė aneksavęs 2022 metais, vadovas sakė, kad du žmonės žuvo, o dar vienas buvo sužeistas per Rusijos atakas Mychailivkos kaime.

„Tarp žuvusiųjų yra dvylikametis berniukas“, – socialiniuose tinkluose paskelbė gubernatorius Vadymas Filaškinas, nurodęs, kad per pusvalandį buvo įvykdytos dvi oro atakos, kurių metu apgadinti keli namai.

Per kitą Rusijos raketų ataką Ukrainos rytuose esančioje Charkivo srityje žuvo vienas žmogus ir du buvo sužeisti, pranešė vietos gubernatorius.

Charkivo srityje Maskvos pajėgos neseniai užėmė kelis kaimus.

Charkivo sritis ribojasi su Rusija ir yra nuolat apšaudoma nuo 2022 metų, kai Kremlius įsakė įsiveržti į Ukrainą. Praėjusį mėnesį Rusijos pajėgos ten pradėjo naują antžeminį puolimą.

Rusija apie vidurnaktį vietos (ir Lietuvos) laiku nusitaikė į Slobožanskės kaimą, esantį į pietryčius nuo pagrindinio regiono miesto Charkivo, sakė gubernatorius Olehas Synjehubovas.

„Namai buvo apgadinti. Vienas žmogus žuvo. Dar vienas vyras ir moteris buvo sužeisti“, – socialiniuose tinkluose teigė O. Synjehubovas.

Praėjusią savaitę Vašingtonas suteikė Ukrainai ribotą leidimą Vakarų tiekiamais ginklais smogti kai kuriems kariniams objektams Rusijos teritorijoje, Kyjivui stengiantis atremti išpuolius prieš Charkivą.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos išpuoliai, žuvo berniukas, aukos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS