Rusijos gynybos ministerija teigia sunaikinusi 36 ukrainiečių dronus | Diena.lt

RUSIJOS GYNYBOS MINISTERIJA TEIGIA SUNAIKINUSI 36 UKRAINIEČIŲ DRONUS

  • 0

Rusijos pajėgos netoli sienos esančiose teritorijose sunaikino 36 Ukrainos dronus, sekmadienį pranešė rusų Gynybos ministerija.

„Budinčios oro gynybos sistemos sunaikino penkiolika UAV (bepiločių orlaivių) virš Kursko srities, devynis nepilotuojamus orlaivius virš Lipecko srities, po keturis nepilotuojamus orlaivius virš Voronežo ir Briansko sričių ir po du UAV virš Oriolo ir Belgorodo sričių“, – sakoma ministerijos paskyroje platformoje „Telegram“.

Voronežo gubernatorius Aleksandras Gusevas „Telegram“ pranešė, kad oro gynyba „sunaikino kelis ukrainiečių UAV“, o „aukų ir žalos nebuvo“.

Abi pusės per 2022 metų vasarį prasidėjusį karą plačiai naudoja dronus, įskaitant didesnius savaiminio sprogimo aparatus, kurių veikimo nuotolis siekia šimtus kilometrų.

Šiais metais Ukraina suintensyvino išpuolius prieš Rusijos teritoriją, taikydamasi tiek į energetikos objektus, kurie, anot Kyjivo, aprūpina Rusijos kariuomenę, tiek į rusų miestus ir kaimus visiškai šalia sienos.

Praėjusį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo naują plataus masto sausumos puolimą Ukrainos šiaurės rytų Charkivo regione, sakydamas, kad taip siekiama sukurti „buferinę zoną“ ir nustumti Ukrainos pajėgas atgal, kad apsaugotų Rusijos pasienio Belgorodo regioną nuo apšaudymų.

Gairės: karas Ukrainoje, dronai, ukrainiečių dronai, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS