Rusijos išpuoliai Rytų Ukrainoje: žuvusiųjų skaičius auga | Diena.lt

RUSIJOS IŠPUOLIAI RYTŲ UKRAINOJE: ŽUVUSIŲJŲ SKAIČIUS AUGA

  • 0

Per Rusijos atakas rytinėje Donecko srityje penktadienį, atnaujintais duomenimis, žuvo septyni žmonės ir virš 20 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Pastarosiomis savaitėmis Maskva savo atakas sutelkė į rytinę pramoninę Donecko sritį, kurią Rusija teigė aneksavusi ir nuo 2014 metų iš dalies kontroliuoja rusų pajėgos arba jų įgaliotiniai.

Rusijos paskirti pareigūnai taip pat teigė, kad per Ukrainos apšaudymą jos fronto linijos pusėje Donecko regione žuvo penki žmonės.

Per du Rusijos smūgius Selydovei, miesteliui netoli fronto dalių, kur veržiasi Maskvos pajėgos, žuvo mažiausiai penki žmonės ir aštuoni buvo sužeisti, pranešė regiono gubernatorius Vadymas Filaškinas.

„Rusai ant miesto numetė dvi valdomąsias aviacines bombas“, – sakoma jo pareiškime platformoje „Telegram“.

Regiono prokuratūra nurodė, kad smūgiai buvo suduoti valandos intervalu, o jų metu buvo naudojami kasetiniai šaudmenys ir planiruojamoji bomba.

V. Filaškinas nurodė, kad žuvo 32 metų moteris, o dar 20 žmonių buvo sužeisti per rusų apšaudymą Komare. Taip pat buvo apgadinti namai, parduotuvės ir administracinis pastatas.

Čia, kaip ir visur kitur Donecko srityje, likti pavojinga.

Gubernatorius teigė, kad per kitą Rusijos raketų „Smerč“ ataką Ukrainske žuvo vienas žmogus ir dar vienas buvo sužeistas.

„Čia, kaip ir visur kitur Donecko srityje, likti pavojinga“, – „Telegram“ rašė jis.

Pastarosiomis savaitėmis rusai daugiausia puola ant kalvos viršūnės įsikūrusį Časiv Jarą, esantį toliau į šiaurę Donecko srityje.

Ukrainos pajėgų išplatintose nuotraukose matyti sugriautų ir rūkstančių sovietmečiu statytų gyvenamųjų namų kvartalai.

Maskvos paskirtas Donecko srities pareigūnas Denisas Pušilinas sakė, kad per įvairias Ukrainos atakas Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje žuvo penki žmonės.

Rusija teigė 2022 metais aneksavusi Donecko regioną, nors jos pajėgos neturi visiškos šios teritorijos kontrolės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Maskvoje apsilankiusiam Vengrijos ministrui pirmininkui Viktorui Orbanui pareiškė, kad Ukraina, jei nori taikos, turi atsisakyti keturių savo regionų rytuose ir pietuose, kuriuos Maskva laiko savo teritorija, įskaitant Donecką.

Rusija teigia užėmusi kaimą

Rusija šeštadienį pranešė, kad jos pajėgos užėmė kaimą Ukrainos rytiniame Donecko regione, Maskvai toliau lėtai žengiant į priekį mūšio lauke.

Gynybos ministerija pranešė, kad jos kariai „išlaisvino Sokilo kaimą“, esantį maždaug už 30 km į šiaurės vakarus nuo Donecko, to paties pavadinimo regiono, kurį Maskva teigė aneksavusi 2022 metais, sostinės.

Gairės: karas Ukrainoje, Donecko sritis, žuvę žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS