Per Rusijos išpuolius Rytų Ukrainoje žuvo 4 žmonės, 23 buvo sužeisti | Diena.lt

PER RUSIJOS IŠPUOLIUS RYTŲ UKRAINOJE ŽUVO 4 ŽMONĖS, 23 BUVO SUŽEISTI

  • 0

Per Rusijos atakas rytinėje Donecko srityje penktadienį žuvo keturi žmonės ir daugiau nei dvi dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Pastarosiomis savaitėmis Maskva savo ugnį sutelkė į rytinę pramoninę Donecko sritį, kurią nuo 2014 metų iš dalies kontroliuoja Rusijos pajėgos arba jų įgaliotiniai.

Donecko srities gubernatorius Vadymas Filaškinas nurodė, kad žuvo 32 metų moteris, o dar 20 žmonių buvo sužeisti per rusų apšaudymą Komare. Per apšaudymą taip pat buvo apgadinti namai, parduotuvės ir administracinis pastatas.

V. Filaškinas teigė, kad per kitą Rusijos raketų „Smerč“ ataką Ukrainske žuvo vienas žmogus ir dar vienas buvo sužeistas.

„Čia, kaip ir visoje Donecko srityje, būti pavojinga“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Dar du žmonės žuvo ir du buvo sužeisti Selydovėje, esančioje netoli fronto linijos ruožo, į kurį veržiasi Rusijos pajėgos, minėjo jis.

Pastarosiomis savaitėmis rusai daugiausia puola ant kalvos viršūnės įsikūrusį Časiv Jarą, esantį toliau į šiaurę Donecko srityje.

Ukrainos pajėgų išplatintose nuotraukose matyti sugriautų ir rūkstančių sovietmečiu statytų gyvenamųjų namų eilės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Vengrijos ministrui pirmininkui Viktorui Orbanui pareiškė, kad Ukraina, jei Kyjivas nori taikos, turi atsisakyti keturių savo regionų rytuose ir pietuose, kuriuos Maskva laiko savo teritorija.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos išpuolis, žuco 4 žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS