Rusijos kariai ukrainiečius įkalino lageryje: kraupios sąlygos čia prilygsta getui | Diena.lt

RUSIJOS KARIAI UKRAINIEČIUS ĮKALINO LAGERYJE: KRAUPIOS SĄLYGOS ČIA PRILYGSTA GETUI

  • 0

Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka „Telegram“ platformoje paskelbė vaizdo įrašus apie Rusijos kariuomenės nusikaltimus iš stovyklos Bezymyannoje kaime, prilyginamos lageriui, skelbia UNIAN.

„Bezymyannoje kaime esančios stovyklos buvo paverstos tikru getu Mariupolio gyventojams... Beveik prieš keturias savaites okupantai jėga išvežė visus vyrus iš Guglino, Mirnio ir Volonterovkos rajonų. Bezymyanoje ir Kozatskoje kaimuose buvo apgyvendinta apie du tūkstančius žmonių. Jiems nebuvo leista su savimi pasiimti jokių asmeninių daiktų, atimti pasai ir kiti dokumentai tapatybei nustatyti“, – pasakojo pareigūnas.

Be Rusijos karinės palydos jiems neleidžiama išvykti iš lagerio teritorijos. Liudininkų teigimu, koridoriuose žmonės priversti miegoti ant grindų. Medicininė pagalba jiems neteikiama. Stovykloje taip pat užfiksuotas pirmasis tuberkuliozės atvejis, o Kozatskoe kaime – pirmoji vyro mirtis po to, kai Rusijos kariai atisakė nukentėjusiajam iškviesti greitąją medicinos pagalbą.

Septyniasdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Pasak UNIAN, du kartus per dieną – ryte ir 21 val. okupantai žada suintensyvinti kankinimus ir griebtis suimtųjų šaudymo. Visi sulaikytieji, tarp jų – ir žmonės, turintys negalią, verčiami dirbti, lydimi Rusijos karių.

„Okupantai dar nėra apsisprendę, ar šie žmones bus išnaudojami kaip darbo jėga išvežant iš Mariupolio griuvėsius, ar verčiami telktis į Rusijos kariuomenę ir dalyvauti gegužės 9-osios parade, – pažyėjo P. Andriuščenka.

Guglino, Mirnio ir Volonterovkos rajonuose moterys, likusios be vyrų, slapstosi nuo užpuolikų, bijodamos būti išprievartautos, nes Rusijos kariai aktyviai apiplėšinėja namus.

Gairės: karas Ukrainoje, getas, lageris, ukrainiečiai, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS