Rusijos kariuomenė per parą Ukrainoje neteko daugiau nei 1 tūkst. karių | Diena.lt

RUSIJOS KARIUOMENĖ PER PARĄ UKRAINOJE NETEKO DAUGIAU NEI 1 TŪKST. KARIŲ

Rusijos kariuomenė Ukrainoje per parą prarado apie 1 080 karių, praneša „Ukrinform“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas sekmadienį paskelbė, kad nuo 2022 m. vasario 24 d. iki 2024 m. birželio 2 d. Rusija Ukrainoje neteko apie 509 860 kareivių.

Iš viso ukrainiečiai taip pat sunaikino 7 765 Rusijos tankus (+25 per parą), 1 233 šarvuotas kovos mašinas (+49), 1 089 artilerijos sistemas (+1), 821 salvinės raketinės artilerijos sistemą (+6), 357 oro gynybos sistemas, 326 sraigtasparnius, 10 699 dronus (+82), 2 268 sparnuotąsias raketas (+38), 27 laivus ir katerius, 1 povandeninį laivą, 18 092 transporto priemones (+86) ir 2 195 specialiosios technikos vienetus (+14).

Pasak Generalinio štabo, duomenys apie Rusijos praradimus tikslinami.

„Ukrinform“ anksčiau pranešė, kad gegužės mėnesį Ukrainoje žuvo maždaug 40 000 Rusijos kareivių.

Rusijos pajėgoms apšaudžius Donecko sritį žuvo vienas žmogus

Pastarąją parą vienas civilis žuvo, o aštuoni buvo sužaloti, kai Rusija apšaudė Ukrainos Donecko sritį, praneša „Ukrinform“.

„Birželio 1 d. rusai nužudė vieną Donecko srities gyventoją Ptyčėje. Dar aštuoni žmonės pastarąją parą buvo sužaloti šiame regione“, – feisbuke paskelbė Vadimas Filaškinas, Donecko srities karinės administracijos vadovas.

Donecko srityje nuo karo pradžios žuvo mažiausiai 1 985 žmonės, o 4 969 buvo sužeisti. Į šiuos skaičius neįtrauktos aukos Mariupolyje ir Volnovachoje.

Birželio 1 d. Rusijos pajėgos taip pat tris kartus apšaudė Sloviansko priemiesčius. Pranešta, kad taikytasi į Mašmeto pramoninę zoną.

V. Zelenskis Singapūre susitiko su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad yra labai patenkintas susitikimu su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu), tuo metu, kai siekia telkti paramą savo šaliai, patiriančiai sunkumų mūšio lauke.

V. Zelenskis susitiko su L. Austinu „Šangri La dialogo“ saugumo forumo, kuriame dalyvauja gynybos ministrai iš viso pasaulio, metu.

Susitikimas įvyko po to, kai Vašingtonas nusprendė iš dalies panaikinti apribojimus Ukrainai naudoti Jungtinių Valstijų tiekiamus ginklus prieš taikinius Rusijos teritorijoje, o tai V. Zelenskis pavadino „žingsniu į priekį“.

Ukrainos prezidentas žurnalistams sakė, kad susitikimas buvo „labai geras“. L. Austinas nieko nekomentavo.

Kartu su L. Austinu keliaujantis JAV pareigūnas agentūrai AFP sakė, kad jie susitiks „aptarti dabartinę padėtį mūšio lauke Ukrainoje ir pabrėžti JAV įsipareigojimą užtikrinti, kad Ukraina turėtų viską, ko jai reikia apsiginti nuo besitęsiančios Rusijos agresijos“.

V. Zelenskis prašo daugiau karinės pagalbos Ukrainos kariuomenei, kuri patiria nesiliaujančias Rusijos atakas.

V. Zelenskis ir L. Austinas paskutinį kartą akis į akį buvo susitikę gruodį Vašingtone, kur Ukrainos prezidentas prašė didesnės JAV finansinės paramos jo šaliai.

Balandį, po kelis mėnesius trukusių ginčų Kongrese, JAV įstatymų leidėjai priėmė ilgai atidėliotą 61 mlrd. dolerių (56,2 mlrd. eurų) karinės pagalbos Kyjivui paketą, Ukrainos pajėgoms susiduriant su sunkumais mūšio lauke dėl amunicijos, karių ir lėšų trūkumo.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Rusija, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS