Rusijos naftos perdribimo gamykloje – didelis gaisras | Diena.lt

RUSIJOS NAFTOS PERDRIBIMO GAMYKLOJE – DIDELIS GAISRAS

  • 0

Ukrainos saugumo tarnybos surengė naktinę drono ataką prieš naftos perdirbimo gamyklą Rusijos pietiniame Tuapsės mieste, naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį sakė ukrainiečių saugumo šaltinis.

Per pastaruosius du mėnesius Kyjivas suintensyvino smūgius prieš Rusijos naftos ir dujų objektus, vadindamas tai teisingu atsaku už Rusijos smūgius Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

Šaltinis AFP sakė, kad naftos perdirbimo gamykla Tuapsėje, esančioje maždaug už 240 km į pietryčius nuo Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio, buvo „svarbus objektas priešui“.

„Naftos perdirbimo gamykla Tuapsėje, Rusijoje, tapo dar vienu saugumo tarnybos SBU taikiniu. Praėjusią naktį po dviejų galingų sprogimų čia kilo didelis gaisras. Buvo apgadintas pagrindinis naftos perdirbimo blokas, konkrečiai – vakuuminis ir atmosferinis bokštai“, – sakė šaltinis.

„SBU smogė giliai į Rusiją ir toliau puola objektus, kurie yra svarbūs ne tik Rusijos ekonomikai, bet ir aprūpina degalais priešo karius. Laukia daug netikėtumų, sistemingas darbas tęsiasi“, – pridūrė šaltinis.

Buvo apgadintas pagrindinis naftos perdirbimo blokas, konkrečiai – vakuuminis ir atmosferinis bokštai.

Naktį socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti ryškios liepsnos ir dūmų stulpai, besiveržiantys per Rusijos naftos milžinei „Rosneft“ priklausančią naftos perdirbimo gamyklą.

„Degė vakuuminis įrenginys. Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė Tuapsės rajono vadovas Sergejus Boiko.

Pasak jo, beveik 100 žmonių ir 31 įrangos vienetas buvo pasitelkti kovoti su gaisru, kuris galiausiai buvo užgesintas apie 5 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku.

Ukraina prisiėmė atsakomybę už virtinę išpuolių prieš Rusijos energetikos infrastruktūrą per pastarąsias dvi savaites, įskaitant praėjusį penktadienį liepsnojusį didžiulį gaisrą Rusijos vakaruose esančiame sandėlyje.

 

Gairės: Rusija, naftos perdirbimo gamykla, gaisras, Rosneft, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS