Rusijos oro uoste sulaikytas vokietis: bagaže rado guminukų su kanapėmis | Diena.lt

RUSIJOS ORO UOSTE SULAIKYTAS VOKIETIS: BAGAŽE RADO GUMINUKŲ SU KANAPĖMIS

Rusijos Sankt Peterburgo oro uoste sulaikytas 38-erių Vokietijos pilietis, kurio bagaže buvo rasta guminukų su kanapėmis, trečiadienį patvirtino Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

„Galiu patvirtinti, jog mums yra žinoma apie šį atvejį ir kad jis yra susijęs su Vokietijos piliečiu“, – pasakė užsienio reikalų ministerijos atstovas Christianas Wagneris, Rusijos muitinei antradienį pranešus apie šį incidentą.

Ch. Wagnerio teigimu, vyriausybė tariasi su sulaikytojo advokatais.

Pagal Rusijos kovos su narkotikais įstatymus, jam gali grėsti iki septynerių metų nelaisvės.

Vyriškis su savimi turėjo plastikinį pakelį su užrašu „Fink Green Goldbears“ ir kanapės lapo atvaizdu, nurodė Rusijos muitinė. Pakelyje buvo šeši želė saldainiai, kurių bendras svoris sudarė apie 20 gramų.

Patikrinus nustatyta, kad juose yra tetrahidrokanabinolio, kuris yra „narkotikas, todėl... per sieną jį vežti draudžiama“, – nurodė rusų valdžios atstovai.

Muitinės teigimu, vyriškis per Stambulą atvyko iš Hamburgo ir ketino susitikti su moterimi, su kuria susipažino internetu, taip pat pakeliauti po Rusiją.

Keleivis paaiškino praėjusių metų pabaigoje savo gimtinėje specializuotoje parduotuvėje įsigijęs dešimt saldainių, kurių sudėtyje yra marihuanos.

„Keleivis paaiškino praėjusių metų pabaigoje savo gimtinėje specializuotoje parduotuvėje įsigijęs dešimt saldainių, kurių sudėtyje yra marihuanos“, – pranešė muitinė.

Teigiama, jog jis sakė saldainius vartodavęs ilgų skrydžių metu, „kad galėtų užmigti ir pailsėti“.

Vakarų šalys kaltina Rusiją sulaikant jų piliečius, kad jais naudotųsi derybose dėl užsienyje kalinčių Rusijos šnipų paleidimo.

2022 m. vasarį Maskvos oro uoste buvo sulaikyta JAV krepšinio žvaigždė Brittney Griner, pas kurią buvo rasta elektroninių cigarečių kapsulių, kuriose buvo nedidelis kiekis kanapių aliejaus.

B. Griner buvo nuteista devynerius metus kalėti, tačiau vėliau buvo paleista pagal JAV ir Rusijos susitarimą dėl apsikeitimo kaliniais.

Praėjusią savaitę duodamas interviu JAV apžvalgininkui Tuckeriui Carlsonui, prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė apie Vokietijoje kalėti iki gyvos galvos nuteisto ruso Vadimo Krasikovo bylą.

Jo vardo ir pavardės neminėdamas, V. Putinas apie V. Krasikovą kalbėjo derybų dėl leidinio „Wall Street Journal“ reporterio Evano Gershkovichiaus išlaisvinimo kontekste.

V. Krasikovas buvo pernai įkalintas už 2019 m. viename iš Berlyno parkų įvykdytą separatistų vadeivos Zelimchano Changošvilio nužudymą – kaip teigia Vokietijos valdžios atstovai, tai buvo padaryta rusų žvalgybos tarnybų užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cha

Į kacapliandiją susiruošė, pas kurvą :) dabar į š.korėją galės planuotis :)

Labai gerai

Vokietis okupantas bus nuteistas ir pasodintas 7 metams, labai gerai, šaunuoliai rusai

Nustebę

O ten dar lėktuvai skraido?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS