Rusijos pajėgos smogė Chersono katedrai, sužeisti aštuoni žmonės | Diena.lt

RUSIJOS PAJĖGOS SMOGĖ CHERSONO KATEDRAI, SUŽEISTI AŠTUONI ŽMONĖS

  • 0

Per Rusijos kariuomenės apšaudymą ketvirtadienį buvo apgriauta Ukrainos pietuose esančio Chersono Šv. Kotrynos katedra, kurioje kažkada buvo laikomi garsaus XVIII amžiaus rusų generolo feldmaršalo palaikai.

Ukrainos gelbėjimo tarnyba pranešė, kad keturi jos darbuotojai buvo sužeisti per antrą katedros apšaudymą, įvykusį jiems gesinant gaisrą po pirmojo apšaudymo.

Dar keturi žmonės buvo sužeisti per pirmąjį apšaudymą, kurio metu taip pat nukentėjo pro šalį važiavęs troleibusas, nurodė Generalinė prokuratūra.

Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas anksčiau platformoje „Telegram“ paskelbė, kad per pirmą apšaudymą buvo sužeisti trys tuo metu pro katedrą važiavusio troleibuso keleiviai, jie paguldyti į ligoninę.

„39 metų moteriai ir 53 metų vyrui teikiama medicininė pagalba, atliekami tyrimai, o 74 metų vyras patyrė sunkius krūtinės ląstos ir galvos sužeidimus, jo būklė sunki“, – sakė O. Prokudinas.

39 metų moteriai ir 53 metų vyrui teikiama medicininė pagalba, atliekami tyrimai, o 74 metų vyras patyrė sunkius krūtinės ląstos ir galvos sužeidimus, jo būklė sunki.

 

Ataka Chersone, dar kartą atkreipusi dėmesį karo keliamą pavojų Ukrainos kultūros paminklams, surengta po to, kai praėjusią savaitę buvo smarkiai apgriauta ukrainiečių branginama katedra Odesoje.

1781 metais pastatyta Chersono katedra yra vienas garsiausių miesto pastatų. Kažkada čia buvo palaidotas kunigaikštis Grigorijus Potiomkinas, Rusijos imperatorės Jekaterinos II favoritas. G. Potiomkinas įvedė Rusijos kontrolę pietrytinėse dabartinės Ukrainos dalyse, jo pastangomis prie Rusijos 1784 metais buvo prijungtas Krymas.

Palaikai buvo išgabenti pernai, kai Chersoną dar buvo okupavusios Rusijos pajėgos. Jos iš šio miesto pasitraukė lapkritį, per ukrainiečių kontrpuolimą – tai buvo didelė Ukrainos pergalė ir žeminamas pralaimėjimas Kremliui.

Ukrainai atsiėmus Chersoną šis iškart tapo fronto miestu ir yra kasdien rusų apšaudomas iš kito Dnipro upės kranto. Rusai dažnai taikosi į civilius rajonus, nuolat būna aukų.

Birželio pradžioje Chersonas nukentėjo griuvus Kachovkos užtvankai ir dėl to kilus dideliems potvyniams. Tūkstančiai miesto gyventojų turėjo evakuotis.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, smogė Chersono katedrai, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS