Rusijos paleista raketa nukrito Moldovos šiaurėje | Diena.lt

RUSIJOS PALEISTA RAKETA NUKRITO MOLDOVOS ŠIAURĖJE

Moldovoje spalio 31-osios rytą Rusijos raketa nukrito Naslavčos kaime, Oknicos rajone, šalies šiaurėje, praneša „Europeiskaja pravda“.

Apie tai pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija.

Ministerija pažymėjo, kad raketą numušė Ukrainos oro gynybos sistema ir ji nukrito šiauriniame Naslavčos kaimo pakraštyje, esančiame prie sienos su Ukraina.

Kol kas aukų nėra, tačiau išdaužti kelių namų langai.

Ministerija taip pat pažymėjo, kad, anot Ukrainos valdžios, rusų kariai užpuolė Ukrainos teritorijoje esančią Dniestro hidroelektrinę, esančią dešimt kilometrų atstumu nuo Naslavčanskajos hidroelektrinės. Potvynių grėsmės nėra.

„Vidaus reikalų ministerijos pajėgos, siekdamos išvengti galimų pavojų, atitvėrė zoną, kurioje nukrito raketa, vietoje dirba dokumentacijos grupė“, – rašoma pranešime.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad Rusijai į taikinius visoje šalyje paleidus daugiau kaip 50 sparnuotųjų raketų, 80 proc. Kyjivo gyventojų liko be vandens, o 350 tūkst. namų liko be elektros energijos.

Tuo metu ukrainiečių premjeras Denysas Šmyhalis informavo, kad dėl dronų ir raketų atakų be elektros liko šimtai gyvenviečių septyniuose Ukrainos regionuose.

Spalio 10 dieną Moldova pareiškė, kad Rusijos sparnuotosios raketos, nukreiptos į Ukrainą, kirto jos oro erdvę, ir iškvietė Maskvos pasiuntinį pasiaiškinti.

Kaip ir Ukraina, mažytė Moldova yra buvusi sovietinė šalis, kurią valdo provakarietiška vyriausybė.

Rusijai pasiuntus į Ukrainą karius, į Moldovą plūstelėjo šimtai tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių.

Europos Sąjunga Moldovai kartu su Ukraina suteikė kandidačių į bloką statusą, taip parodydama paramą Rusijos puolimo akivaizdoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu Ukrainoje pradėtas puolimas padidino įtampą Moldovoje, kuri turi Maskvos remiamą separatistinį regioną Uždniestrę.

GALERIJA

  • Rusijos paleista raketa nukrito Moldovos šiaurėje
  • Rusijos paleista raketa nukrito Moldovos šiaurėje
  • Rusijos paleista raketa nukrito Moldovos šiaurėje
  • Rusijos paleista raketa nukrito Moldovos šiaurėje
Moldovos Vidaus reikalų ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Gaila

kad ne į vieną iš NATO šalių pataikė. Būtų galima aktyvuoti penktąjį straipsnį.

Zudikai okupantai prievartautojai

Atejo laikas ukrainieciams dronus leisti ir i rusijos pusen. Kai prades pidoraskos zuti simtais, gal sitie rusu isgamos susimastys.

to suprantami planai

Vyko referendumas, stebėtojų per 200, pažeidimų nefiksuota. 97 %už Rusiją. Tai kokia Moldova? Dar iki nepriklausomymės referendumo teko benrauti su padnestriečiais. Tai už priklausomybę moldovai, vien pareiškimą., pautus tau nurautų. Aršūs nacionalistai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS