Rusijos programišiai prasiskverbė į JAV elektros tinklų valdymo sistemas | Diena.lt

RUSIJOS PROGRAMIŠIAI PRASISKVERBĖ Į JAV ELEKTROS TINKLŲ VALDYMO SISTEMAS

  • 2

Vermonto valstijos komunalinės įstaigos sistemoje buvo aptikta su Rusijos programišių atakomis siejama programa, o šis faktas galbūt atskleidžia JAV elektros tinklų pažeidžiamumą, penktadienį pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Programa, aptikta šios šiaurės rytinės valstijos sistemoje, netrikdė jos veiklos, laikraštis citavo JAV pareigūnus.

Ši programa siejama su Rusijos programišių pastangomis, kurias JAV pareigūnai praminė operacija „Meškų stepė“ (Grizzly Steppe).

Kaip rašo „The Washington Post“, JAV institucijos dar nenustatė, kodėl rusai buvo nusitaikę į elektros tinklus, bet tikėtina, kas aptikta programa „buvo sukurta siekiant sutrikdyti komunalinės įmonės darbą arba kaip rusų bandymas išsiaiškinti, ar jie gali prasiskverbti į dalį tinklo“.

2015 metų gruodį didelė dalis Vakarų Ukrainos liko be elektros per incidentą, kurio priežastis, pasak tyrėjų, buvo kibernetinė ataka. Dėl šio sutrikdymo buvo apkaltinti Rusijoje veikiantys programišiai, nors Maskva tokius pareiškimus neigė.

Šią savaitę Amerikos federalinių teisėsaugos agentūrų paskelbta ataskaita rodo, kad Rusijos žvalgybos tarnybos pastaruosius dvejus metus bombardavo taikinius JAV Demokratų partijoje žalingais elektroniniais laiškais ir tikriausiai tęsia panašią veiklą po lapkritį įvykusių JAV prezidento rinkimų.

Amerikos pareigūnai padarė išvadą, kad Maskva inicijavo programišių puolimą prieš Demokratų partiją, turėjusį sukompromituoti jos rinkimų štabą ir kandidatę į prezidento postą Hillary Clinton (Hilari Klinton). Tokiu būdu buvo siekiama, kad padėtis taptų parankesnė respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), galiausiai ir laimėjusiam rinkimus.

Dėl šios priežasties kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracija paskelbė virtinę sankcijų Rusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Gerai, jei tai tiesa. Tačiau rusai nėra tokie stiprūs IT specialistai. Panašu kad tai Obamos ir Demokratų partijos paistalai ir melas. Kerštas Trampui už gėdingą pralaimėjimą rinkimuose. Prieš pabaiga Obama su komanda stengiasi kuo daugiau "priderkt" JAV žmonėms ir sudaryti kuo daugiau problemų Trampui.

jankis

nors nejuokinkit jūs pasaulio,jau nusibodo jūsų melas,jei kas kur kada ir skverbesi ir karus kursto,tai baboinai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS