Rusijos propaganda skelbia teroro akto įtariamųjų apklausą: visi užsiminė apie Ukrainą | Diena.lt

RUSIJOS PROPAGANDA SKELBIA TERORO AKTO ĮTARIAMŲJŲ APKLAUSĄ: VISI UŽSIMINĖ APIE UKRAINĄ

  • 41

Rusijos televizija parodė sulaikytų vyrų, įtariamų teroristinio išpuolio Maskvos „Crocus“ koncertų salėje įvykdymu, filmuotą apklausos medžiagą, skelbia UNIAN.

Federalinės saugumo tarnybos vaizdo įrašą paskelbė propagandinis „Channel One“ kanalas. Suimtieji tvirtino, kad asmuo, pramintas Sayfullu, po teroro išpuolio jiems liepė važiuoti link Kyjivo, o automobilį palikti prie Rusijos ir Ukrainos sienos.

Pasienyje jų neva laukė „vaikinai“, kurie padės patekti į Ukrainos sostinę. Įtariamieji teigė, kad Kyjive jiems buvo pažadėta sumokėti 1 mln. rublių.

Propagandistų kanalo teigimu, vyrai buvo sulaikyti nutolę 141 km nuo sienos. Nurodymus iki pat pabaigos jie esą gavo iš kuratoriaus, kuris jiems paruošė du koridorius. Pasakojime nepaaiškinama, kaip tiksliai teroristai turėjo kirsti Rusijos sieną ir kodėl Baltarusija pareiškė, kad užpuolikai bandė patekti į jų teritoriją.

Primename, kad Maskvos koncertų salėje žuvo per 140 žmonių, o daugiau nei 180 buvo sužeista.

Užpuolikai iš įvykio vietos pabėgo automobiliu ir buvo sulaikyti tik kitą dieną. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad teroristai spruko į Ukrainą, kur jiems buvo ruošiamas „langas“ pabėgti.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka komentaruose, kurie prieštarauja Maskvos teiginiams, užsiminė, kad įtariamieji iš pradžių bandė patekti į Baltarusiją.

Nors Maskva aktyviai bando kaltinti Ukrainą, „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už teroristinį išpuolį.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

ALGIRDAS.

Smagu , kad nors kai kur RUSŲ KELNĖS PILNOS NUO UKRAINIEČIŲ .

Anonimas

Tikrai....gal reikėjo saldainiukų duoti ?

Anonimas

rusas visais laikais mus gasdino ausvicais,,,o apie savo konclagerius tylejo,net dabar,,21 amziuj kaip va kankina,,,,gal visai net nekaltus ,,zmones,,,barbarai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS