Per Rusijos raketų smūgius Ukrainoje žuvo aštuoni, sužeista dvylika žmonių | Diena.lt

PER RUSIJOS RAKETŲ SMŪGIUS UKRAINOJE ŽUVO AŠTUONI, SUŽEISTA DVYLIKA ŽMONIŲ

  • 0

Per Rusijos raketų atakas Ukrainoje naktį ir šeštadienį žuvo aštuoni žmonės ir dar dvylika buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Pasak Charkivo srities gubernatoriaus Oleho Synjehubovo, per naktines rusų raketų atakas antrajame pagal dydį Ukrainos Charkivo mieste žuvo šeši žmonės ir vienuolika buvo sužeisti. Per išpuolį buvo apgadinti gyvenamieji namai, degalinė, vaikų darželis, kavinė, parduotuvė ir automobiliai.

Šeštadienio popietę per kitą smūgį Charkive žuvo dar vienas žmogus ir dar vienas buvo sužeistas, sakė Charkivo meras Ihoris Terechovas.

Dar vienas raketos smūgis nusinešė civilio gyvybę pietinėje Odesos srityje, pranešė jos gubernatorius Olehas Kiperis.

Pasak karinių oro pajėgų vado, Rusija per naktį į Ukrainą iš viso paleido 32 Irano gamybos dronus „Shahed“ ir šešias raketas.

Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė tris sparnuotąsias raketas ir 28 dronus, sakė šalies karinių oro pajėgų vadovas Mykola Oleščukas.

„Rusijos žudikai toliau terorizuoja ukrainiečius ir puola Charkivą bei kitus taikius miestus“, – pridūrė jis.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad per naktines atakas buvo atakuojamos Ukrainos karinės įmonės, „gaminančios ir remontuojančios šarvuotąją techniką ir transporto priemones, dronus“, taip pat kariniai aerodromai ir teritorijos, kuriose, kaip įtariama, buvo įsikūrę „užsienio samdiniai“. Ministerija teigė, kad buvo smogta visiems nustatytiems taikiniams.

Taip pat teigiama, kad šeštadienio rytą Ukraina paleido į Rusiją 10 raketų „Vampire“. Visas jas virš Rusijos pasienio regiono Belgorodo numušė oro gynybos sistemos, nurodė ministerija.

Gubernatorius Viačeslavas Gladkovas teigė, kad raketos buvo numuštos artėjant prie Belgorodo ir pridūrė, kad buvo apgadinta 12 miesto gyvenamųjų namų. Netoliese esančiame kaime sudegė privatus namas ir buvo apgadinti keli kiti pastatai, sakė V. Gladkovas.

Iš jo pareiškimo iš karto nebuvo aišku, ar žalą padarė krintančios perimtų raketų nuolaužos, ar kai kurios iš jų iš tikrųjų pataikė į tuos pastatus.

Vyksta mūšiai

Ukrainos teritorijoje Rusijos pajėgos žengė į priekį ir jas atremti buvo sunku, pareiškė šalies vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis.

O. Syrskis teigė, kad padėtis Bachmuto teritorijoje, esančioje iš dalies okupuotoje rytinėje Donecko srityje, yra ypač sudėtinga. Jis sakė, kad Rusijos pajėgos vykdo puolamąsias operacijas dieną ir naktį, pasitelkdamos puolamąsias grupes su šarvuotąja technika, taip pat pėstininkus.

Į rytus nuo Časiv Jaro, kurį vis dar kontroliuoja Ukraina ir kuris yra netoli okupuoto Bachmuto, vyksta įnirtingi mūšiai.

Rusijos pajėgos bando pralaužti gynybines linijas, platformoje „Telegram“ pranešė O. Syrskis ir pridūrė: „Časiv Jarą mes kontroliuojame, visi priešo bandymai prasiveržti į gyvenvietę buvo nesėkmingi.“

Pasak pareigūno, netoli Avdijivkos, kito rusų kontroliuojamo Donecko srities miesto, aršiausi mūšiai vyko Dobrodare (buv. Pervomaiskyje) ir Vodianėje. Jis taip pat sakė, kad padėtis įtempta pietinėje ir šiaurės rytinėje fronto linijos dalyse.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos raketų smūgiai, žuvo žmonės, sužeisti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS