Ukraina: per Rusijos smūgį daugiabučiui žuvo 3 žmonės | Diena.lt

UKRAINA: PER RUSIJOS SMŪGĮ DAUGIABUČIUI ŽUVO 3 ŽMONĖS

Pietiniame Ukrainos Zaporižios mieste per Rusijos smūgį į daugiabutį pastatą žuvo mažiausiai trys žmonės, ketvirtadienį pranešė vietos valdžia, toliau vykstant paieškos operacijoms.

„Viena raketa pataikė į daugiaaukštį gyvenamąjį pastatą. Po griuvėsiais įstrigo ramiai miegoję gyventojai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos policija.

Gelbėjimo tarnybų vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip gelbėtojai ieško aukų tarp penkiaaukščio pastato, kuriame, pasak policijos, buvo sugriauta daugiau nei 10 butų, nuolaužų.

Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba internetiniame pranešime nurodė, kad kol kas išgelbėta 11 žmonių.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtjevas sakė, kad į ligoninę išvežti septyni sužeistieji, tarp jų – nėščia moteris.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad per smūgį, kuris įvyko dar neprašvitus, buvo sugriauti keli pastato aukštai.

„Teroristinė valstybė nori kiekvieną mūsų žmonių dieną paversti teroro diena“, – sakė jis.

„Bet blogis mūsų krašte neįsiviešpataus. Mes išvarysime visus okupantus ir jie tikrai už viską atsakys“, – sakė V. Zelenskis.

Sausį per Rusijos smūgį daugiabučiui centriniame Dnipro mieste žuvo mažiausiai 45 žmonės, įskaitant šešis vaikus.

Tuo tarpu toliau vyksta įnirtingas mūšis dėl Bachmuto – strategiškai svarbiausio miesto šalies rytuose – kontrolės.

Ukrainos Generalinis štabas pranešė, kad Rusijos pajėgos „toliau žengia į priekį ir šturmuoja miestą“, tačiau Kyjivo kariai atrėmė kai kurias atakas.

Donecko srities gubernatorius Pavlo Kyrylenka pranešė, kad ketvirtadienio rytą Bachmute buvo sužeistas vienas žmogus.

Generalinio štabo atnaujintoje informacijoje teigiama, kad Bachmutas buvo tarp kitų Donecko srities miestų ir kaimų, kuriuos apšaudė rusai.

Užėmusios miestą Rusijos pajėgos ne tik galėtų pasiekti retą laimėjimą mūšio lauke po kelis mėnesius trukusių nesėkmių, bet ir nutraukti ukrainiečių tiekimo linijas. Be to, tai leistų Kremliaus pajėgoms veržtis į kitus Ukrainos bastionus Donecke.

Gairės: karas Ukrainoje, Zaporižios sritis, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS