Rusijos tanklaivis nukentėjo nuo Ukrainos dronų | Diena.lt

RUSIJOS TANKLAIVIS NUKENTĖJO NUO UKRAINOS DRONŲ

  • 0

Kerčės sąsiauryje per Ukrainos dronų ataką buvo apgadintas Rusijos tanklaivis ir trumpam sustabdytas eismas strateginiu tiltu, jungiančiu Krymą su Rusijos žemynine dalimi, anksti šeštadienį pranešė vyriausybinė agentūra ir rusų žiniasklaida.

Tai naujausias iš vis dažniau pasitaikančių išpuolių Juodojoje jūroje po to, kai Rusija praėjusį mėnesį nutraukė susitarimą, pagal kurį buvo leista eksportuoti ukrainietiškus grūdus.

„Naktį SBU susprogdino didelį Rusijos Federacijos tanklaivį „SIG“, kuris gabeno degalus Rusijos kariams“, – nurodė tarnybos šaltinis.

Jis pridūrė, kad sėkmingą specialiąją operaciją, panaudojant jūrų droną ir sprogmenis, kartu su kariniu jūrų laivynu vykdė Ukrainos teritoriniuose vandenyse.

Šaltinis apibūdino laivą, į kurį kėsintasi, kaip vieną galingiausių Rusijos tanklaivių.

„Jis buvo gerokai pripildytas degalų, todėl „fejerverkai“ buvo matomi iš tolo“, – pridūrė šaltinis.

Rusijos valdžia pranešė, kad tanklaivis „SIG“ penktadienį apie 23 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku nukentėjo į pietus nuo Kerčės sąsiaurio.

Naftos ir cheminių medžiagų tanklaiviui taikomos Jungtinių Valstijų sankcijos už reaktyvinio kuro tiekimą Rusijos pajėgoms Sirijoje, remiančioms prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Novorosijsko jūrų gelbėjimo koordinavimo centru, pranešė, kad per išpuolį aukų nebuvo.

GALERIJA

  • Rusijos tanklaivis nukentėjo nuo Ukrainos dronų
  • Rusijos tanklaivis nukentėjo nuo Ukrainos dronų
X stop kadrai
Gairės: SIG, karas Ukrainoje, rusų tanklaivis, dronai, Kerčės sąsiauris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS