Rusijos „teroristų ir ekstremistų“ sąraše – šachmatų legenda G. Kasparovas | Diena.lt

RUSIJOS „TERORISTŲ IR EKSTREMISTŲ“ SĄRAŠE – ŠACHMATŲ LEGENDA G. KASPAROVAS

  • 0

Rusijos finansų priežiūros tarnyba trečiadienį į „teroristų ir ekstremistų“ sąrašą įtraukė šachmatų didmeistrį ir politinį aktyvistą Garį Kasparovą.

Sovietų Sąjungoje gimęs buvęs pasaulio šachmatų čempionas G. Kasparovas seniai yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentas ir jau beveik dešimtmetį gyvena JAV.

Federalinė finansų stebėsenos tarnyba („Rosfinmonitoring“) yra atsakinga už kovą su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu, o sąraše esančių asmenų banko sąskaitos gali būti areštuotos.

„Rosfinmonitoring“ 60-metį G. Kasparovą į „teroristų ir ekstremistų“ duomenų bazę įtraukė nenurodydama konkrečios priežasties.

Žmogaus teisių gynimo grupių teigimu, šis žingsnis yra dar viena Kremliaus naudojama priemonė savo kritikams nutildyti, kaip ir „užsienio agento“ sąvoka, taikoma žmonėms, kuriuos Maskva laiko valstybės priešais.

G. Kasparovas laikomas vienu geriausių pasaulio šachmatininkų ir užsiima politine veikla.

Praėjusių metų vasarį jis paragino Vakarus toliau remti Ukrainą, pabrėždamas, kad ji turi laimėti Maskvos pradėtą karą, nes tai, anot jo, yra būtina demokratinių pokyčių Rusijoje sąlyga.

Gairės: Rusija, teroristų ir ekstremistų sąrašas, šachmatų legenda, Garis Kasparovas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS