Rusijos URM iškvietė JAV ambasadorių dėl „kišimosi į rinkimus“ | Diena.lt

RUSIJOS URM IŠKVIETĖ JAV AMBASADORIŲ DĖL „KIŠIMOSI Į RINKIMUS“

Rusijos užsienio reikalų ministerija penktadienį paskelbė, kad iškvietė JAV ambasadorių šalyje Johną Sullivaną (Džoną Salivaną) dėl „kišimosi į rinkimus“, artėjant vėliau šį mėnesį rengiamam balsavimui.

„Yra viena priežastis – kišimasis į Rusijos rinkimus. Tikimės, kad amerikiečių diplomatai taip ir praneš tai Vašingtonui“, – platformoje „Telegram“ parašė ministerijos atstovė Marija Zacharova.

J. Sullivanui Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas pareiškė, kad yra kategoriškai neleistina kištis į Rusijos vidaus reikalus, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Pokalbio metu buvo pabrėžta, jog Rusijos pusė turi nenuginčijamų įrodymų, kad amerikiečių „skaitmeninės milžinės“ pažeidė Rusijos įstatymus ruošiantis ir rengiant rinkimus į Rusijos Federacijos Federalinio Susirinkimo Valstybės Dūmą“, – nurodoma pranešime, kuris buvo paskelbtas Rusijos URM tinklalapyje.

Be to, per susitikimą buvo svarstomi kai kurie kiti dvišalio pobūdžio klausimai, pažymėjo Užsienio reikalų ministerija.

Tuo metu JAV diplomatinė misija Rusijoje pranešė, kad J. Sullivanas susitiko su S. Riabkovu, kad „aptartų įvairius dvišalius klausimus remiant JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) įsipareigojimą nuspėjamiems ir stabiliems santykiams su Rusija“.

Penktadienį J. Sullivanas praleido Rusijos URM apie 20 minučių. Su žurnalistais jis nebendravo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

po

referendumo bus kaikam dantu griezimo neapykantos ir bandymu ikast is tos saikos visko gali sulaukt pagal valinsko zodzius kurio mastymas nuo daktaro nesiskyria tik 1 igyvendindavo siekius o dabar /ilsisi/ o 2 kluonas dirba isijuses ==================

Emigr.

JAV kišimasis i kitų šalių reikalus , jau perauga i pasipriešinimą JAV.Nusibodo ji jau visiem. Paskaityk apie Ameriką, kas i ją bėgo ir bėga ,visi nusikaltėliai rado ir randą prieglobstį.Amerikos istoriją daug ką pasako apie ją.

RUSIJOJE RINKIMAI PRASIDĖS RUGSĖJO 19....

O, kad jos bus "neskaidrios" Lietuvos spaudoje jau trimituojama vos ne pusmetis...Kokie "aiškiaregiai" tie Lietuvos purvasklaidos atstovai!...Juokiasi puodas, kad katilas juodas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS