Rusijs kariniame dalinyje kareivis nužudė du karininkus | Diena.lt

RUSIJS KARINIAME DALINYJE KAREIVIS NUŽUDĖ DU KARININKUS

Pirmadienio rytą Rusijos armijos kariškis kariniame aerodrome Voronežo srityje nužudė du karininkus, taip pat būtinosios tarnybos kareivį. Tai naujienų agentūrai TASS pranešė šaltinis teisėsaugos institucijose.

„Tarp aukų – du karininkai ir būtinosios tarnybos kareivis. Pats kariškis pasislėpė, jo ieškoma tiek dalies teritorijoje, tiek už jos ribų“, - sakė šaltinis.

Naujienų agentūros „Interfax“ duomenimis, per incidentą du žmonės buvo nušauti, o vienas užkapotas kirviu.

Vakarų karinės apygardos atstovai patvirtino, kad ataka buvo įvykdyta priešaušriu „viename iš karinių dalinių, dislokuotų Voronežo srityje“.

„Kariškis iš parko paros tarnybos padalinio įvykdė išpuolį prieš dalinio pareigūnus, atvykusius tarnybos ėjimo patikrinimo, ir, pasisavinęs karininko ginklą, pasišalino“, – pažymėjo kariuomenė.

Anksčiau „Interfax“ šaltinis pranešė, kad kariškis užpuolė tarnybos draugus kariniame aerodrome „Baltimor“ netoli Voronežo.

Kitas šaltinis „Interfax“ informavo, kad šaudė 2000 metais gimęs šauktinis Antonas Makarovas.

Šaltinio iš Vakarų karinės apygardos teigimu, per preliminarų tyrimą išsiaiškinta, kad nei pirmadienį, nei anksčiau nebuvo kilę jokio fizinio konflikto tarp patikrinimą vykdžiusio kariškio ir užpuolimą surengusio kario.

„Nervinis išsekimas laikomas pagrindine to, kas įvyko, versija“, – sakė šaltinis.

„Interfax“ dar neturi oficialaus šios informacijos patvirtinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jis

"дедовщина" sovietinėje armijoje kai buvo, taip ir liko...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS