Rusų pajėgos mėgina blokuoti Lysyčanską | Diena.lt

RUSŲ PAJĖGOS MĖGINA BLOKUOTI LYSYČANSKĄ

Ukrainos Rytuose tęsiasi nuožmūs mūšiai dėl strategiškai svarbaus Lysyčansko miesto. Priešas, remiamas artilerijos, mėgina blokuoti miestą, ketvirtadienio rytą pranešė Ukrainos generalinis štabas. Atakos vykdomos aplink miesto naftos perdirbimo gamyklą. Luhansko separatistų atstovas Maskvoje Rodionas Mirožnikas „Telegram“ kanale rašė, kad teritorija aplink gamyklą yra kontroliuojama jų pačių.

Ukrainos pajėgos apkaltino Rusiją apšaudant ir civilinę infrastruktūrą. Šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.

Separatistų teigimu, vyriausybinės pajėgos atsitraukia šiaurės vakarų kryptimi. Luhansko srityje Ukrainos daliniai kontroliuoja tik Lysyčanską. Tačiau rusų kariams jau pavyko prasibrauti iki miesto pakraščio. Mūšiai vyksta gyvenvietėse į vakarus nuo didmiesčio, teigiama Generalinio štabo pareiškime.

Be to, rusų pajėgos toliau mėgina kontroliuoti svarbų kelią tarp Lysyčansko ir toliau į vakarus esančio Bachmuto miesto. Pasak Ukrainos, būta atakų į šiaurės rytus nuo Bachmuto. Toliau į pietus ukrainiečių daliniams pavyko sustabdyti rusų puolimą. Okupantams padaryta „didelių nuostolių“. Detalės nepateikiamos.

Mūšiai vyksta ir Donecke. Aplink Charkivą „priešas gina prieš tai užimtas pozicijas“.

Gairės: Lysyčanskas, mūšiai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS