S. Cichanouskaja: A. Lukašenkos režimas yra „morališkai bankrutavęs“ | Diena.lt

S. CICHANOUSKAJA: A. LUKAŠENKOS REŽIMAS YRA „MORALIŠKAI BANKRUTAVĘS“

  • 51

Buvusi Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja sako, kad šalies valdžios sprendimas panaikinti užsienio žurnalistų akreditacijas yra dar vienas ženklas, jog Aliaksandro Lukašenkos režimas yra „morališkai bankrutavęs“.

„Mane labai neramina naujienos iš Minsko apie tai, kad režimas atšaukinėja vakarietiškos žiniasklaidos akreditacijas ir išvaro žurnalistus iš Baltarusijos“, – šeštadienį išplatintame pranešime teigė S. Cichanouskaja.

„Jei tai yra tiesa, tai yra dar vienas ženklas, kad šis režimas yra morališkai bankrutavęs ir vienintelis būdas, kaip jis bandys išsilaikyti valdžioje, yra baimės kurstymas ir gąsdinimas“, – sakė ji.

Pagrindinės A. Lukašenkos oponentės prezidento rinkimuose teigimu, „ši taktika nesuveiks“.

Mane labai neramina naujienos iš Minsko apie tai, kad režimas atšaukinėja vakarietiškos žiniasklaidos akreditacijas ir išvaro žurnalistus iš Baltarusijos.

„Baltarusijos žmonės jau nebebijo. Mes laimėsime. Tamsiausia valanda visada būna prieš aušrą“, – pareiškė S. Cichanouskaja.

Šeštadienį pranešta, kad Baltarusijos užsienio reikalų ministerija panaikino 17 šalyje dirbančių užsienio žurnalistų akreditacijas.

Be kitų, akreditacijos neteko „Laisvės radijo“, naujienų agentūrų AFP ir „Reuters“, taip pat Jungtinės Karalystės visuomeninio transliuotojo BBC žurnalistai.

A. Lukašenka dar liepos pabaigoje grasino iš Baltarusijos išsiųsti „neramumus kurstančius" užsienio žurnalistus.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Keista

Čia tik pas mus Cikanovska didvyrė Linkevičiaus dėka, o pažiūrėkit tarp Baltarusijos protestuotojų nė vieno plakato šlovinančio ją, ji jau pamiršta

Faktas

Fašistas gelbsti fašistą. Putinas pasiuntė į pagalbą Lukašenkai ne tik OMON-o rezervą su savo “teisingai nušviečiančių įvykius” korespondentų desantu, bet ir pridėjo tuziną statinių su maloniai kvepiančiu skysčiu. Skysčio poveikis garantuotas – patikrinta ant Navalno, Skripalių, Litvinenkos ir t.t. .............Laikykis Baltarusija!

Nukvakusio NKVD-isto Kęsto rožinis sapnas –naikinama Lietuva

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS