S. Lavrovas: nėra apie ką diskutuoti, jei Vakarai ragina Ukrainą tęsti kovą | Diena.lt

S. LAVROVAS: NĖRA APIE KĄ DISKUTUOTI, JEI VAKARAI RAGINA UKRAINĄ TĘSTI KOVĄ

Jei Vakarų šalys tikisi padėti Ukrainai mūšio lauke iškovoti pergalę prieš Rusiją, tikriausiai derybos neturi prasmės, penktadienį sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas prieš anksti išvykdamas iš Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimo.

Jei Europos Sąjunga ir JAV nori padėti Ukrainai laimėti, „tada mes tikriausiai neturime apie ką diskutuoti su Vakarais“, teigė S. Lavrovas, sakydamas baigiamąją kalbą Indonezijos Balio viršūnių susitikime.

Viršūnių susitikime didžiulis dėmesys skiriamas tarptautiniams susitarimams ir santykiams, kadangi labai daug Vakarų užsienio reikalų ministrų atsisakė derybų akis į akį su S. Lavrovu, protestuodami prieš tebesitęsiančią Rusijos invaziją į Ukrainą. Rusija tvirtina pradėjusi puolimą siekdama nuo puolimo išgelbėti etninius rusus Ukrainoje ir taip pat „denacifikuoti“ kaimyninę šalį – abu kaltinimai Vakaruose išjuokiami.

S. Lavrovas penktadienį apkaltino Vakarų valstybes, kad jos skatina Ukrainą „naudoti jų ginklus“, ir kritikavo Vakarų šalis, kad šios vaizduoja Rusiją kaip „agresorę“ ir „okupantę“, neįvertindamos faktų vietoje. Jis taip pat kritikavo Vakarų sankcijas, pritaikytas Rusijai po invazijos pradžios vasario mėnesį.

S. Lavrovas sakė atvykęs į G20 viršūnių susitikimą, kad susidarytų įspūdį, „kuo kvėpuoja Vakarai“.

Gairės: karas, karas Ukrainoje, Sergejus Lavrovas, Vakarai, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS