S. Šoigu įsiuto dėl siūlymo visiems rusams įvesti draudimą atvykti į ES | Diena.lt

S. ŠOIGU ĮSIUTO DĖL SIŪLYMO VISIEMS RUSAMS ĮVESTI DRAUDIMĄ ATVYKTI Į ES

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu šeštadienį nacistiniu išvadino siūlymą visiems rusams įvesti draudimą atvykti į Europos Sąjungą (ES).

„Matome dar vieną aiškią nacistinės politikos apraišką, kai aukšto rango Europos politikai propaguoja rusofobišką idėją į ES šalis nebeįleisti Rusijos piliečių“, – pareiškė S. Šoigu.

Reaguodamos į Rusijos Ukrainoje sukeltą karą, ES narės Estija, Latvija, Lietuva ir Čekija ėmėsi vienašališkų priemonių, pagal kurias pradėjo riboti vizų išdavimą Rusijos piliečiams. Suomija panašų žingsnį žengs rugsėjį, o tokias priemones taip pat svarsto Lenkija ir Danija. Atitinkamos politikos nepalaiko Vokietija, kuri argumentuoja, kad nekalti žmonės neturi būti baudžiami už Kremliaus veiksmus.

S. Šoigu šeštadienį taip pat dar kartą bandė pateisinti Rusijos invaziją į Ukrainą. Ministras tvirtino, esą Ukrainos vadovybė taiko nacionalistinę politiką, kurios taikinyje jau daugelį metų yra Rusijos kultūra šalyje, o tai tariamai kelia grėsmę Rusijos nacionaliniam saugumui. Pasak S. Šoigu, grėsmę Rusijai sukėlė ir Kyjivo išreikštas ryžtas stoti į NATO. Negana to, Ukrainos valdžia rytinėse Donecko ir Luhansko srityse esą jau aštuonerius metus vykdo siaubingus nusikaltimus prieš civilius.

Gairės: karas Ukrainoje, Sergejus Šoigu, draudimas atvykti, ES šalys, draudimas atvykti rusams
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

jo

kokie ten eiliniai ruskiai? jie visi palaiko putlerio režimą. Gali keliauti į ES, bet pradžioje tegul pasirašo dokumenta- smerkiantį karą Ukrainoje. Taip ir atsijos grūdus nuo pelų. Nors jų daugelis sukirmijusiomis ir praplautomis propagandos smegenimis, neleisčiau, tegul savo savartyne gyvena. Visi kas norėjau jau išvyko iš to putlerostano.

Ka norite

sakykite,bet Adolfas kovojo pries zydus lygiai taip,kaip dabar ES pries eilinius rusus! Teisus Putinas,kalbedamas apie fasizmo Europoje renesansa! Oi,teisus...

tai

ko jis pergyvena jis gi ne rusas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS