S. Šoigu: Rusija buvo priversta pulti, kad apsaugotų savo šalies gyventojus nuo genocido | Diena.lt

S. ŠOIGU: RUSIJA BUVO PRIVERSTA PULTI, KAD APSAUGOTŲ SAVO ŠALIES GYVENTOJUS NUO GENOCIDO

Praėjus trims mėnesiams nuo karo prieš Ukrainą pradžios, Rusija, nepaisant nesėkmių, ir toliau yra užtikrinta savo pergale.

„Nepaisant  plačios Vakarų pagalbos Kyjivo režimui ir sankcijų spaudimo Rusijai, mes tęsime specialiąją karinę operaciją, kol bus įgyvendinti visi uždaviniai“, – antradienį pareiškė gynybos ministras Sergejus Šoigu, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Rusija vasario 24 dieną įsiveržė į kaimyninę šalį ir dėl to sulaukė daugybės Vakarų sankcijų. Maskva karą vadina „specialiąja karine operacija“.

S. Šoigu pakartojo, kad Rusija buvo priversta imtis puolimo – „kad nuo genocido būtų apsaugoti mūsų žmonės ir kad Ukraina būtų demilitarizuota ir denacifikuota“.

Nacionalinės Saugumo Tarybos vadovas Nikolajus Patruševas pareiškė: „ Visi prezidento nustatyti tikslai bus pasiekti. Kitaip ir negali būti, nes tiesa, įskaitant ir istorinę, yra mūsų pusėje“. Buvęs žvalgybos vadas, kuris laikomas vienu artimų Vladimiro Putino bendražygių, kartu savo tautiečius nuteikė ilgesniems mūšiams. „Mes nesilaikome kokių nors terminų“, - sakė jis laikraščiui „Argumenty i Fakty“.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos tikslai, genocidas, Sergejus Šoigu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS