Sakartvelo eksprezidentas negali pakilti iš lovos, jam sunku kalbėti | Diena.lt

SAKARTVELO EKSPREZIDENTAS NEGALI PAKILTI IŠ LOVOS, JAM SUNKU KALBĖTI

  • 9

Suimto buvusio Sakartvelo prezidento asmeninis gydytojas Nikolozas Kipšidzė vėlų šeštadienio vakarą pranešė, kad Michailo Saakašvilio būklė pablogėjo.

„Šiandien pirma diena, kai jis negalėjo pakilti iš lovos, jis jaučia labai didelį silpnumą ir jis guli. Jis nusilpęs. Nebuvo pakilęs beveik visą dieną. Jam sunkoka kalbėti“, – pareiškė gydytojas žurnalistams po to, kai aplankė M. Saakašvilį kalėjimo ligoninėje.

Anot jo, anksčiau ar vėliau turi būti priimtas sprendimas dėl M. Saakašvilio perkėlimo į civilinę kliniką.

Gydytojas pažymėjo, kad M. Saakašvilis tęsia bado streiką.

Jis taip pat patvirtino, kad kalėjimo ligoninėje svarstoma, ar perkelti M. Saakašvilį į reanimacijos skyrių, jeigu jo būklė pablogėtų.

„Šis klausimas svarstomas, bet tik svarstomas ir tiek. [Kalėjimo ligoninės] vyriausiasis gydytojas tai pripažįsta“, – pareiškė N. Kipšidzė ir pridūrė, kad reanimacijos skyriaus nėra matęs.

Buvusio Sakartvelo prezidento asmeninis gydytojas taip pat pakomentavo pasklidusią žinią apie tai, kad šeštadienio vakare kalėjimo teritorijoje buvo pastebėtas reanimobilis. Anot jo, šis reanimobilis su M. Saakašviliu nėra susijęs.

Sakartvelo specialioji penitencinė tarnyba taip pat paneigė sekmadienio naktį pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad šeštadienio vakarą į kalėjimo ligoninę dėl neva pablogėjusios M. Saakašvilio būklės buvo atsiųsta greitosios medicininės pagalbos brigada.

Tarnybos paskelbtame pareiškime nurodoma, kad tokie pranešimai yra melagingi.

Pareiškime pažymima, kad M. Saakašvilio būklė yra stabili ir jis yra nuolat stebimas medicinos personalo.

„Nors Michailui Saakašviliui nereikia jokių reanimacijos priemonių, prevencijos tikslais jis guli palatoje, esančioje šalia reanimacijos. Įstaigos reanimacijos palata yra aprūpinta visa būtina šiuolaikiška įranga, taip pat visais būtinais medikamentais“, – pareiškė tarnyba.

Jos teigimu, prireikus atitinkama medicininė pagalba M. Saakašviliui bus suteikta vietoje ir jo evakuoti nereikės.

„Todėl visos kalbos apie tai, kad įstaigoje nebus laiku suteikta būtinoji pagalba, yra gerokai perdėtos ir tai tėra bandymas suklaidinti visuomenę“, – pabrėžė tarnyba.

2004–2013 metais prezidento pareigas ėjęs M. Saakašvilis slapta sugrįžo į Sakartvelą prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas.

Jis jau ilgiau nei mėnesį atsisako maisto, protestuodamas prieš įkalinimą, kurį laiko politiškai motyvuotu.

Gydytojai sako, kad Ukrainos pilietybę turinčiam M. Saakašviliui gresia realus mirties pavojus, nes jis serga kraujo liga ir dėl jos bado streikas jam ypač pavojingas.

Sakartvele eksprezidentui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. M. Saakašvilis visus jam pareikštus kaltinimus vadina sufabrikuotais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ten jankių statytinio vieta

Sakašvilis visur kamšioja jankiai,kad jis keltų betvarkę o amerikonai galėtų visus kaltinti. Jį vien tik už tai,kad Gruzijoje sukėlė visai nesuprantamą karą,kurio metu žuvo daug gruzinų,valstybei padaryti didžiuliai nuostoliai,reikia pūdyti kalėjime.

ALGIS

Aš nejaučiu jokios užuojautos nei SAKAŠVILIUI , NEI NAVALNUI, nes jie žinojo kur grįžta ir kas jų laukia , grįžo savo noru , ko norėjo tą ir gavo .

Misa-Karlsonas matomai persiede

saslykais ir vyno gruziniskao per daug isgere...kad kojos nebelaiko . duokit padlai su bananu per stora sikna suoliuos kaip sportinis beris , nepavysit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS