Šaltinis: Ukrainos pajėgos surengė ataką prieš naftos saugyklą Rusijos šiaurėje | Diena.lt

ŠALTINIS: UKRAINOS PAJĖGOS SURENGĖ ATAKĄ PRIEŠ NAFTOS SAUGYKLĄ RUSIJOS ŠIAURĖJE

  • 0

Ukrainos pajėgos surengė ataką prieš naftos saugyklą Rusijos šiaurėje, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė saugumo šaltinis Kyjive, o Maskva anksčiau pareiškė, kad numušė droną savo Leningrado srityje.

Šaltinis patvirtino Ukrainos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Kyjivo suplanuota ir įvykdyta dronų ataka, kuri buvo specialios operacijos dalis, smogė naftos saugyklai šiauriniame regione.

Rusija nuolat kaltina Ukrainą dėl oro atakų regionuose netoli bendros šalių sienos, tačiau smūgiai šiauriniuose regionuose, tokiuose kaip Leningradas, kuris ribojasi su Suomija, yra reti.

Maskva iš karto nereagavo į šį pareiškimą, tačiau Rusijos gynybos ministerija anksčiau pranešė, kad Leningrado srityje perėmė Ukrainos droną.

Šiame regione yra antras pagal dydį Rusijos miestas Sankt Peterburgas, kuriame iki šiol retai pasitaikydavo tokių išpuolių.

Anksčiau Rusija taip pat pranešė, kad jos oro gynybos daliniai numušė atakos dronų netoli Maskvos ir raketų virš Belgorodo regiono.

„Podolsko mieste Maskvos link skridusio drono ataką atrėmė oro gynyba“, – sakė Maskvos meras Sergejus Sobianinas.

Nuo 2023 metų pavasario į Maskvą ir aplink ją esantį to paties pavadinimo regioną nuolat taikosi Ukrainos dronai, kurių dauguma buvo numušti.

Rusija vykdo išpuolius visoje Ukrainoje nuo tada, kai 2022 metų vasarį pasiuntė savo karius į provakarietišką kaimynę.

Belgorodo regionas, kuris ribojasi su Ukraina, kelis mėnesius susiduria su kartais gyvybių pareikalaujančiais smūgiais.

Ketvirtadienį regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad oro gynyba numušė 10 į regioną skriejančių raketų.

Jis pridūrė, kad per išpuolį buvo sužeista moteris, sugriautas garažas, pažeista elektros ir dujų tiekimo infrastruktūra.

Gruodžio 30 dieną Belgorodo mieste žuvo 25 žmonės ir apie 100 buvo sužeista per daugiausiai aukų pareikalavusį smūgį nuo tada, kai Maskva pradėjo puolimą prieš Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos pajėgos, ataka prieš naftos saugyklą, Rusijos šiaurėje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS