„Samsung Electronics“ faktiniam valdytojui už korupciją skirta 2,5 metų kalėjimo | Diena.lt

„SAMSUNG ELECTRONICS“ FAKTINIAM VALDYTOJUI UŽ KORUPCIJĄ SKIRTA 2,5 METŲ KALĖJIMO

Didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų ir atminties lustų gamintojos „Samsung Electronics“ viceprezidentui ir jos faktiniam valdytojui Lee Jae-yongui (Li Džejongui) Pietų Korėjos teismas pirmadienį skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, teismas jį pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir turto grobstymo, jis buvo iškart areštuotas.

Šis teismo sprendimas atima iš technologijų milžinės svarbiausią sprendimų priėmėją.

Lee Jae-yongas „aktyviai duodavo kyšius ir netiesiogiai prašė prezidentės (Park Geun-hye (Pak Gjunhė)) pasitelkti savo įtaką, kad padėtų jam sklandžiai perimti valdžią“ milžiniškame konglomerate, konstatuojama Seulo centrinio rajono teismo nuosprendyje.

„Tenka apgailestauti, kad „Samsung“, šalies didžiausia įmonė ir besididžiuojanti pasaulinė novatorė, pakartotinai prisideda prie nusikaltimų, kuomet keičiasi politinė valdžia“, – pabrėžė teismas.

Jis skyrė verslininkui pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, padėdami tašką bylos persvarstymo procese, tapusiame vėliausiu „Samsung“ teisminės epopėjos etapu.

Lee Jae-yongas, įėjęs į teismo salę niūriu veidu, uždengtu veido kauke, neatsakė į žurnalistų garsiai užduodamus klausimus, o vėliau buvo nedelsiant nugabentas į areštinę.

Jis kelerius metus faktiškai vadovavo įvairialypei „Samsung“ įmonių grupei, jo tėvui likus prikaustytam prie patalo ir galiausiai po ilgos ligos mirus praėjusių metų spalį.

Anot ekspertų, paskelbtas verdiktas nulems lyderystės vakuumą, galintį trukdyti konglomeratui priiminėti sprendimus dėl būsimų didelių investicijų.

„Samsung“ tai tikrai didžiulis smūgis ir didelė krizė“, – komentavo Sedžongo universiteto verslo profesorius Kim Dae-jongas (Kim Dedžongas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS