Per San Fermino festivalį Ispanijoje buliai subadė iš viso penkis žmones | Diena.lt

PER SAN FERMINO FESTIVALĮ ISPANIJOJE BULIAI SUBADĖ IŠ VISO PENKIS ŽMONES

Ispanijos Pamplonos mieste ketvirtadienį baigiasi savaitę trukęs San Fermino festivalis, kai per bulių bėgimus buvo sužeisti ir ligoninėje atsidūrė 52 žmonės, tarp jų penki subadyti asmenys.

Į festivalį Pamplonoje šiaurinėje Navaros provincijoje, kurio metu po pusę tonos sveriantys buliai vejasi bėgikus siauromis, akmenimis grįstomis gatvėmis, suvažiuoja dešimtys tūkstančių žmonių. Po daug adrenalino suteikiančių rytinių bėgimų dalyviai likusią dieną ir naktį linksminasi vakarėliuose

Šiemetiniai aštuoni rytiniai bėgimai su buliais jau baigėsi, bet festivalio uždarymo ceremonija įvyks ketvirtadienio vidurnaktį.

Po paskutinio bėgimo su buliais, trukusio kiek daugiau nei dvi minutes, į ligoninę teko vežti šešis sumušimų patyrusius vyrus, pranešė provincijos valdžia.

Bendras per šiemetinio festivalio bėgimus sužeistų žmonių, kuriems prireikė gydymo ligoninėje, skaičius yra 52. Tarp nukentėjusiųjų yra trys amerikiečiai, prancūzas ir Ispanijoje gyvenantis baltarusis.

Dauguma nukentėjusiųjų krisdami patyrė sumušimų, kaulų lūžių ir žaizdų, bet penkis vyrus subadė buliai, nors ir nelabai sunkiai.

Du iš subadytų vyrų vis dar gydomi ligoninėje Pamplonoje. Tarp jų yra 25 metų vyras iš Floridos, sužeistas į koją.

Per Pamplonos festivalį, kurį išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“ (The Sun Also Rises), kiekvienais metais sužeidžiama dešimtys žmonių.

Per ankstesnį festivalį, surengtą 2019-aisiais prieš dvejų metų pertrauką dėl COVID-19 pandemijos, buvo subadyti aštuoni žmonės. Dar 27 atsidūrė ligoninėje dėl kaulų lūžių ir sumušimų.

Nuo 1910 metų Pamplonoje per bėgimus su buliais iš viso žuvo 16 žmonių. Vėliausias toks incidentas įvyko 2009-aisiais; tuomet bulius mirtinai subadė 27 metų ispaną.

Jo tėvai sekmadienį, per 13-ąsias sūnaus mirties metines, prie bulių bėgimo kelio padėjo gėlių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jurgis

Mažoka asilų buliams ant kelio pasimaišė.....

tai

marmaliuotu debilu autonazija savo noru gerai maziau liks siulyciau haholams paleist i fronta koki 1000 buliu nereiks brangios ginkluotes tuo paciu like kareiviai tures mesos atsvest pergalei ?===

Anonimas

labai gera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS