SBU sulaikė Rusijos agentą, rengusį priešo proveržį Donecko srityje | Diena.lt

SBU SULAIKĖ RUSIJOS AGENTĄ, RENGUSĮ PRIEŠO PROVERŽĮ DONECKO SRITYJE

  • 0

Ukrainos saugumo tarnybos kontržvalgyba sulaikė dar vieną Rusijos agentą, ruošusį įsibrovėlių proveržį Donecko srityje ir šnipinėjusį gynybos pajėgas, pranešė SBU spaudos centras.

Įtariamasis žvalgė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių ir sunkiosios ginkluotės išsidėstymo vietas Pokrovsko kryptimi, kur tęsiasi nenutrūkstamos kovos. Labiausiai priešą domino įtvirtinimų ir artilerijos pozicijų vietos. Ši informacija rusams įsibrovėliams buvo reikalinga parengti naujus puolimus ir pralaužti Ukrainos gynybą.

Rinkdamas informaciją, agentas vaikščiojo po teritoriją pėsčiomis ir fiksavo vietas, žymėjo koordinates „Google“ žemėlapiuose. SBU sulaikė įtariamąjį jo namuose. Specialioji tarnyba taip pat ėmėsi priemonių apsaugoti Ukrainos karių buvimo vietas.

Tyrimo duomenimis, priešo bendrininkas buvo Myrnohrado miesto gyventojas, privačios saugos įmonės darbuotojas. Šių metų balandį vyrą nuotoliniu būdu užverbavo Rusijos gvardijos specialiųjų pajėgų karininkas, bendradarbiaujantis su Rusijos karine žvalgyba. SBU jį jau identifikavo. Išdavikas pateko į įsibrovėlių akiratį kaip aktyvus prorusiškų „Telegram“ kanalų vartotojas, ten jis skelbė antiukrainietiškus komentarus.

Per kratas sulaikytojo bute SBU paėmė mobiliojo ryšio telefoną, kuriuo jis bendravo su agresoriais. Nusikaltėlis šiuo metu yra sulaikytas. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Gairės: karas Ukrainoje, diversantai, SBU, kontržvalgyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS