Seulas: Šiaurės Korėjos raketos bandymas buvo nesėkmingas | Diena.lt

SEULAS: ŠIAURĖS KORĖJOS RAKETOS BANDYMAS BUVO NESĖKMINGAS

  • 0

Seulo duomenimis, naujausias Šiaurės Korėjos raketos bandymas buvo nesėkmingas. Manoma, kad raketa sprogo skrydžio metu, pareiškė Gynybos ministerijos atstovas. Daugiau detalių apie raketą jis nepateikė.

Pasak Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“, kariškiai spėja, kad tai galėjo būti hipergarsinė raketa. Raketos paleidimą užfiksavo ir Japonijos pakrančių apsauga,

Šiaurės Korėja, jos pačios duomenimis, jau kelis kartus išbandė viršgarsines raketas. Tokias raketas ypač sunku numušti, nes jos daugiau kaip penkis kartus viršija garso greitį ir yra manevringos.

Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklo ir raketų programos taikomos tarptautinės sankcijos. Nepaisant sankcijų, vadovybė Pchenjane daug metų kuria raketas, pirmiausiai – galinčias nešti branduolinį užtaisą.

Naujausias bandymas surengtas prieš ateinančiomis dienomis planuojamas JAV karinio laivyno ir Pietų Korėjos bei Japonijos pratybas. Jose dalyvaus ir lėktuvnešis „USS Theodore Roosevelt“, kuris su dviem JAV eskadriniais minininkais atvyko į karinę bazę Pietų Korėjos Busano uostamiestyje.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas, apsilankęs lėktuvnešyje, sakė, kad karo laivo atvykimas simbolizuoja JAV ryžtą ginti savo sąjungininkę Pietų Korėją.

Šiaurės Korėjos gynybos viceministras Kim Kang Ilas valstybinės žiniasklaidos išplatintame pareiškime dėl lėktuvnešio atsiuntimo apkaltino JAV ir Pietų Korėją „provokaciniu elgesiu“. Abi šalys reguliariai neigia Šiaurės Korėjos kaltinimus, kad bendromis karinėmis pratybomis rengiasi atakai. Įtampa Korėjos pusiasalyje pastaruoju metu smarkiai išaugo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS