Sevastopolyje paskelbta nepaprastoji padėtis | Diena.lt

SEVASTOPOLYJE PASKELBTA NEPAPRASTOJI PADĖTIS

Praėjus dienai po Ukrainos raketų atakos, per kurią žuvo keturi žmonės ir apie 150 buvo sužeista, Sevastopolio uostamiesčio Rusijos aneksuotame Kryme institucijos paskelbė nepaprastąją padėtį. „Sevastopolio miesto teritorijoje skelbiu nepaprastąją padėtį“, – sakoma gubernatoriaus Michailo Razvožajevo dekrete, kurį pirmadienį cituoja rusų naujienų agentūros.

Oficialiais Rusijos duomenimis, per ataką sekmadienį žuvo keturi žmonės ir 151 buvo sužeistas. 79 asmenys vis dar gydomi ligoninėje. 21 sužeistasis, įskaitant 11 vaikų, dėl sunkių sužalojimų išskraidinti į Maskvą.

Dauguma aukų leido laiką Sevastopolio paplūdimyje, kai nukrito ir sprogo raketos nuolaužos. Oro pavojus nebuvo paskelbtas. Rusų pajėgos pradžioje pareiškė numušusios raketą, kurios nuolaužos nukrito pajūryje, tačiau vėliau patikino, kad Ukraina tikslingai taikėsi į civilius. Vis dėlto tuo iš dalies suabejojo net Rusijos kariniai tinklaraštininkai. Netoliese yra keli kariniai objektai.

Anot žiniasklaidos, minėta paplūdimio atkarpa buvo uždaryta maudynėms. Paskelbus neparastąją padėtį, gali būti apribotos piliečių konstitucinės teisės, pavyzdžiui, judėjimo laisvė.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Ukraina, sevastopolis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS