Šiaurės Indijoje nužudyti du darbo imigrantai | Diena.lt

ŠIAURĖS INDIJOJE NUŽUDYTI DU DARBO IMIGRANTAI

Šiaurinėje Indijos sąjunginėje Džamu ir Kašmyro provincijoje sekmadienį ekstremistams pradėjus šaudyti į darbo imigrantų grupę, du žmonės žuvo, dar vienas buvo sužeistas, pranešė Kašmyro policija.

„Teroristai padraikai šaudė į darbo imigrantus Kulgamo apygardos Vanpoho rajone. Per šį teroristinį išpuolį žuvo du ir buvo sužeistas vienas žmogus. Policija ir saugumo pajėgos apsupo šio išpuolio teritoriją“, – teigiama pranešime.

Kiek buvo šaudžiusiųjų, ir ar jie jau sulaikyti, kol kas nepranešama.

Per ekstremistų išpuolius šiame Indijos regione vien tik šį mėnesį žuvusiųjų skaičius išaugo iki 11. Dauguma aukų nebuvo vietiniai gyventojai.

Anot vietos policijos, ekstremistai taip siekia išvaryti darbo imigrantus iš Kašmyro.

Kašmyro provincija tebėra ginčo tarp Indijos ir Pakistano objektas nuo 1947-ųjų, kai nepriklausomybę įgijusi Britanijos Indija buvo padalinta į dvi valstybes pagal religines nuostatas. Kašmyre nėra valstybinės sienos – jo teritoriją skiria kontrolės linija. Šiuo metu indiškoje provincijos dalyje aktyviai veikia atsiskyrimo nuo šalies siekiantys ekstremistai. Naujasis Delis kaltina kaimyninį Pakistaną jas remiant, o Islamabadas šiuos kaltinimus atmeta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS