Šiaurės Korėjoje dėl potvynių tūkstančiai žmonių paliko savo namus | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOJE DĖL POTVYNIŲ TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ PALIKO SAVO NAMUS

Šiaurės Korėjoje dėl smarkių potvynių tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti savo namus, skelbė žiniasklaidos priemonės.

Šalies rytuose jau kelias dienas nesiliauja liūtys, dėl kurių kilo potvyniai, penktadienį skelbė Pietų Korėjos transliuotojai, cituodami Pchenjano valstybinę televiziją.

Į saugias vietas išgabenta apie 5 000 žmonių. Apie aukas nepranešta.

Vanduo pasiekė namų stogus, matyti nuotraukose, kurias parodė Šiaurės Korėjos televizija. Kaip pranešama, paveikta daugiau kaip 1 170 gyvenamųjų namų. Potvyniai taip pat griovė tiltus.

Pietų Hamgiongo provincijoje per pastarąsias tris dienas iškrito beveik 600 mm kritulių.

Liūtys paveikė teritorijas, kuriose auginami ryžiai. Seule imta baimintis dėl dar didesnio maisto stygiaus šiaurinėje Korėjos pusiasalio dalyje.

Birželį Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas perspėjo šalies gyventojus dėl „įtemptos“ maisto situacijos, taifūnui pernai nusiaubus šalies žemės ūkio sektorių.

Seulo ir tarptautinių organizacijų skaičiavimais, Šiaurės Korėjai truks nuo 700 000 iki 1,3 mln. tonų maisto, kad būtų galima aprūpinti šalies populiaciją pakankamu maisto kiekiu.

Šiaurės Korėja jau kurį laiką priklausoma nuo išorinės pagalbos maistu dėl gamtos nelaimių ir valdymo klaidų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kodel nieko nerasot apie PK juk tai ta pati salis tik prieko cia prognozes ir politika juk negi lietu samoningai iskviete SK uztat ir erasot kad tai samoningas klimbiokaras ?=========

Kim Jong Unui \\\\\.../////

pavojus negresia,taukai neskęsta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS