Šiaurės Sirijoje avariniu būdu leidosi Rusijos karinis sraigtasparnis, yra sužeistųjų | Diena.lt

ŠIAURĖS SIRIJOJE AVARINIU BŪDU LEIDOSI RUSIJOS KARINIS SRAIGTASPARNIS, YRA SUŽEISTŲJŲ

  • 2

Šiaurės-rytų Sirijoje sekmadienį dėl techninių priežasčių avariniu būdu nusileido Rusijos karinis sraigtasparnis, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Sirijos valstybinė žiniasklaida skelbia, jog tarp įgulos narių yra sužeistųjų.

Rusija prie karo Sirijoje prisijungė 2015 metų rugsėjį ir nuo to laiko padėjo pakreipti valdžios svarstykles prezidento Basharo Assado (Bašaro Asado) pajėgų naudai. Rusijos kariai yra dislokuoti įvairiose Sirijos dalyse, įskaitant šiaurės-rytus.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė, jog incidentas įvyko netoli Tel Tamro kaimo šiaurės-rytų Hasekės provincijoje. Jos duomenimis, vienas įgulos narys žuvo, o kiti buvo sužeisti.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad Rusijos sraigtasparnis Mi-35 dėl techninių priežasčių avariniu būdu nusileido, kai patruliavo Hasekės provincijoje.

„Pagal įgulos pranešimą, sraigtasparnis nebuvo apšaudytas“, – nurodė ministerija ir pridūrė, kad sraigtasparnio įgula buvo evakuota.

„Paieškos ir gelbėjimo tarnyba skubiai atvežė sraigtasparnio Mi-35 įgulą į aerodromą. Įgulos narių gyvybei negrėsė jokio pavojaus“, – pareiškė ministerija.

Tuo tarpu padėtį Sirijoje stebinti Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad sraigtasparnis avariniu būdu nusileido netoli Rusijos karinio posto, o tokio nusileidimo priežastis nėra aiški.

Organizacijos duomenimis, keli sraigtasparnyje buvę žmonės buvo sužeisti, vienas iš jų – kritiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Karma.

Bus dar

Gaila kad rusiski zudikai pilnai nesiteske.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS