Šiaurės Sirijoje sprogus automobilyje padėtai bombai žuvo 19 žmonių | Diena.lt

ŠIAURĖS SIRIJOJE SPROGUS AUTOMOBILYJE PADĖTAI BOMBAI ŽUVO 19 ŽMONIŲ

  • 1

Turkų kontroliuojamame Šiaurės Sirijos Babo mieste šeštadienį sprogus automobilyje padėtai bombai, žuvo 19 žmonių, tarp jų – 13 civilių, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per sprogimą, kuris driokstelėjo prie miesto autobusų stoties, taip pat buvo sužeisti 33 žmonės, kai kurie iš jų – sunkiai. Buvo smarkiai apgadinti šalia esantys pastatai ir transporto priemonės.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, tačiau SOHR pareiškė, jog saugumo incidentai mieste, esančiame už maždaug 30 kilometrų į šiaurės rytus nuo antro pagal dydį  Sirijos miesto Alepo, nesiliauja nuo 2017 metų vasario mėnesio, kuomet Turkijos pajėgos atkovojo miestą iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).

Po 2016, 2017, 2018 ir 2019 metais įvykdytų įsiveržimų Turkija ir jos vietiniai sąjungininkai kontroliuoja kelis rajonus Sirijos pasienyje.

Ankara dėl šeštadienį įvykdyto sprogimo apkaltino Kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG), prieš kuriuos turkai praėjusį mėnesį pradėjo naują puolimą.

Kurdų kovotojai „ir toliau taikosi į nekaltus civilius gyventojus, naudodami tuos pačius  metodus kaip „Daesh“ [IS]," – sakoma Turkijos gynybos ministerijos oficialioje „Twitter“ paskyroje.

YPG kol kas į šį pareiškimą nereagavo.

Ankara teigia, kad YPG yra Kurdistano darbininkų partijos (PKK), dešimtmečius kovojančius su Turkijos vyriausybe kurdiškame šalies pietryčių regione, „teroristinė atšaka“.

Pastarasis Turkijos įsiveržimas į Sirijos teritoriją, siekiant sukurti buferinę zoną palei visą sieną, sukėlė Vakarų pasipiktinimą, nes YPG atliko pagrindinį vaidmenį JAV vadovaujamoje kampanijoje prieš IS.

Puolimas buvo sustabdytas Turkijai susitarus su pagrindine Sirijos vyriausybės rėmėja Rusija kartu patruliuoti pasienyje ir prižiūrėti kurdo kovotojų pasitraukimą iš turkų kontrolėn patekusio rajono tarp Tal Abjado ir Ras al Aino miestų.

GALERIJA

  • Šiaurės Sirijoje sprogus automobilyje padėtai bombai žuvo 19 žmonių
AP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

visais budais naikinami zmones o kalte /prisiema/ neva propogandos paskleista /antis/ kad tai padare tas ar tas nes niekas ir netikrins sio masisko genocido su /nekaltu/ zodeliu KARAS?..........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS