Sirijoje ir Libane siautėjančiuose miškų gaisruose žuvo du žmonės | Diena.lt

SIRIJOJE IR LIBANE SIAUTĖJANČIUOSE MIŠKŲ GAISRUOSE ŽUVO DU ŽMONĖS

Sirijoje ir kaimyniniame Libane siautėjantys miškų gaisrai pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes ir išdegino milžiniškus žemės plotus, pranešė valstybinė žiniasklaida ir pareigūnai.

Sirijos valstybinė televizija šeštadienį transliavo vaizdus iš paveiktų vietovių, kuriose su liepsnomis įnirtingai kovojo šalies ugniagesiai. Pranešama, kad Sirijos Latakijos, Tartuso ir Homso provincijose išdegė šimtai hektarų žemės.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Latakijos provincijoje gaisrai penktadienį nusinešė dviejų žmonių gyvybes, o dėl kvėpavimo sunkumų į provincijos ligonines išgabenta 70 žmonių.

Penktadienį vienai radijo stočiai Sirijos žemės ūkio ministras Mohammedas Hassanas Qatana sakė, kad šiuo metu liepsnoja kelios dešimtys gaisrų, įskaitant „45 Latakijoje ir 33 Tartuse“.

Latakijos ugniagesių komanda pranešė, kad „susiduria su didžiausia gaisrų serija Latakijos provincijoje per daugybę metų“. Oficiali naujienų agentūra SANA skelbė, kad ugnis Banijaso ir Tartuso provincijose sunaikino gyvenamųjų namų.

Tuo tarpu kaimyniniame Libane nuo ketvirtadienio kilo daugiau nei 100 gaisrų, sakė šalies civilinės gynybos operacijų vadovas George'as Abu Musa. „Padėtis beprotiška, gaisrų esama visur“, – sakė jis.

Jo teigimu, dauguma gaisrų jau užgesinti, tačiau keli dar liepsnoja kalnuotame Čoufo ir šiauriniame Akaro regione. Jis pridūrė, kad ugniagesiams „sunkiai pasiekiamose vietose“ gelbėja kariniai sraigtasparniai.

G. Abu Musa negebėjo pasakyti, kas sukėlė gaisrus, tačiau sakė, kad prie jų plitimo prisideda vėjai ir šalyje vyraujanti aukšta temperatūra.

 

GALERIJA

  • Sirijoje ir Libane siautėjančiuose miškų gaisruose žuvo du žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas juos sukele jei ne turku ir rusu kariniai veiksmai svetimam /poligone/...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS