Sirijoje per Rusijos antskrydį prieš turgavietę žuvo 19 žmonių | Diena.lt

SIRIJOJE PER RUSIJOS ANTSKRYDĮ PRIEŠ TURGAVIETĘ ŽUVO 19 ŽMONIŲ

  • 2

Šiaurės vakarų Sirijoje per Rusijos surengtą antskrydį prieš vieną turgavietę žuvo 19 žmonių, tarp jų 16 civilių, informavo padėtį šalyje stebinti organizaciją, opozicijos tvirtovėje vėl prasiveržus smurtui.

Per šį reidą kariniams lėktuvams smogus „didmeniniam daržovių turgui Idlibo provincijos Maaret al Numano mieste“ buvo sužeisti dar 45 žmonės, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Aukų dar gali padaugėti, nes daug sužeistųjų yra kritinės būklės, o dalis žmonių tebėra įstrigę po griuvėsiais, perspėjo nevyriausybinė organizacija.

Pasak SOHR vadovo Rami Abdel Rahmano (Ramio Abdel Rahmano), tarp žuvusiųjų yra 16 civilių, o dar trijų aukų tapatybės kol kas nenustatytos.

Šis smūgis buvo suduotas diena po to, kai per Damasko ir jį palaikančios Rusijos antskrydžius Sirijos džihadistų kontroliuojamame Idlibe gyvybių neteko 18 žmonių, įskaitant vieną jauną žurnalistą.

Kiek vyresnis nei 20 metų fotografas ir operatorius Anasas al Dyabas (Anasas Djabas) buvo gelbėtojų organizacijos „Baltieji šalmai“ narys, bendradarbiavęs su naujienų agentūra AFP.

Jis žuvo per sekmadienį Rusijos aviacijos surengtas atakas savo gimtajame Chan Šeichūno mieste, pranešė gelbėtojai ir SOHR.

Damasko režimas ir jo sąjungininkė Maskva nuo balandžio pabaigos vis dažniau bombarduoja Idlibo regioną, nepaisant pernai pasirašyto susitarimo dėl buferinės zonos įkūrimo toje provincijoje. Toks susitarimas buvo sudarytas siekiant apsaugoti 3 mln. regiono gyventojų nuo didelio masto karinio antpuolio.

Per smurto proveržį žuvo daugiau kaip 650 civilių, dar dešimtys tūkstančių buvo priversti palikti savo namus, taip pat buvo sutrikdyta apie 20 medicinos įstaigų veikla.

Buvusi teroristų tinklo „al Qaeda“ atšaka „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS) sausį perėmė Idlibo administracinę kontrolę. Šioje valstybės dalyje veikia ir kitų džihadistų bei sukilėlių grupuočių.

Sirijos karas iš viso pareikalavo daugiau nei 370 tūkst. žmonių gyvybių ir pavertė pabėgėliais dar milijonus. Konfliktas prasidėjo 2011 metais, kai valdžia pamėgino žiauriai numalšinti protestus prieš prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) valdymą.

GALERIJA

  • Sirijoje per Rusijos antskrydį prieš turgavietę žuvo 19 žmonių
  • Sirijoje per Rusijos antskrydį prieš turgavietę žuvo 19 žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Iškastrojančiam

Kai tau paryžiuje nupjas galva aš sušuksiu alah-akbar.

Iškastruoti siautėjantį Putiną ir jo banditus !!!!!

.....................

SUSIJUSIOS NAUJIENOS