Sirijoje per turkų antskrydžius žuvo 88 civiliai | Diena.lt

SIRIJOJE PER TURKŲ ANTSKRYDŽIUS ŽUVO 88 CIVILIAI

  • 0

Per Turkijos pajėgų antskrydžius džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) bastione Sirijos šiaurėje per parą žuvo mažiausiai 88 civiliai, penktadienį paskelbė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Jos duomenimis, ketvirtadienį per antskrydžius Babo mieste žuvo 72 civiliai gyventojai, tarp jų – 21 vaikas.

Bombardavimas tęsėsi ir penktadienį. Kaip pranešė SOHR, per naujausius oro smūgius žuvo dar 16 civilių, tarp jų trys vaikai.

„Per pastarąsias 24 valandas žuvo 88 civiliai žmonės“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Jo teigimu, tai yra daugiausiai gyvybių nusinešusi Turkijos pajėgų ataka nuo rugpjūčio, kai Ankara šalyje pradėjo operaciją „Eufrato skydas“, kurios tikslas – išvaryti iš pasienio teritorijų IS kovotojus, taip pat kurdų sukarintas pajėgas.

Turkijos pajėgos ir jų sąjungininkai sirų sukilėliai jau ne vieną savaitę bando atsikovoti strategiškai svarbų Babo miestą, esantį už maždaug 15 km į šiaurę nuo Turkijos sienos su Sirija.

Ketvirtadienį IS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matyti, kaip gyvi sudeginami į nelaisvę paimti du turkų kariai.

Šis vaizdo įrašas pasirodė Turkijai pažadėjus ryžtingai kovoti su teroru Sirijoje po 16 turkų karių žūties ketvirtadienį per mūšį dėl Babo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS