Skelbiama, kad galutinai patvirtinta po žodžių „Šlovė Ukrainai“ sušaudyto kario tapatybė | Diena.lt

SKELBIAMA, KAD GALUTINAI PATVIRTINTA PO ŽODŽIŲ „ŠLOVĖ UKRAINAI“ SUŠAUDYTO KARIO TAPATYBĖ

  • 0

Ukrainos saugumo tarnyba galutinai patvirtino kario, kuris buvo nušautas po žodžių „Šlovė Ukrainai“, tapatybę.

Kaip skelbia UNIAN, tai Černihivo srities teritorinės gynybos 119-osios atskirosios brigados 163-iojo bataliono snaiperis Oleksandras Igorevičius Matsijevskis.

Tyrėjai vyro tapatybę nustatė pabendravę su jo artimaisiais, išanalizavę vaizdo medžiagą. Tarnyba taip pat gavo teismo ekspertizės išvadą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kariui suteikė Ukrainos didvyrio titulą. 

„Jis – žmogus, kurį pažins visi ukrainiečiai. Žmogus, kurį prisimins amžinai. Už jo drąsą, už pasitikėjimą Ukraina ir už jo „Šlovė Ukrainai“, – sekmadienio vakariniame kreipimesi sakė prezidentas.

Anksčiau buvo įvardijama kita kario tapatybė.

„Preliminariais duomenimis, žuvusysis yra 30-osios atskirosios mechanizuotosios brigados karys Tymofijus Mykolajovyčius Šadura“, – antradienį pranešė Ukrainos sausumos pajėgos platformoje „Telegram“ ir pridūrė, kad jis buvo dingęs be žinios nuo vasario 3 dienos, vykstant kovoms Rytų Ukrainoje.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmadienį paragino Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą (TBT) ištirti socialiniuose tinkluose išplatintą įrašą.

„Siaubingas įrašas, [kuriame matyti] neginkluotas karo belaisvis ukrainietis, Rusijos pajėgų nužudomas vien dėl to, kad pasakė „Šlovė Ukrainai“. Dar vienas įrodymas, kad šis karas yra genocidinis“, – socialiniuose tinkluose parašė D. Kuleba.

Minimas įrašas atrodo mėgėjiškas, jame matyti belaisvis karys, stovintis negiliame griovyje ir rūkantis cigaretę. Jis ištaria „Šlovė Ukrainai“ ir yra nušaunamas iš automatų.

Frazė, kurią ištarė karys, pirmadienį greitai paplito socialiniuose tinkluose. Pareigūnai Kyjive kaltino Rusijos pajėgas ir reikalavo teisingumo.

GALERIJA

  • Skelbiama, kad galutinai patvirtinta po žodžių „Šlovė Ukrainai“ sušaudyto kario tapatybė
  • Skelbiama, kad galutinai patvirtinta po žodžių „Šlovė Ukrainai“ sušaudyto kario tapatybė
Gairės: karas Ukrainoje, karys, sušaudytas karys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS