Slaptoje Meksikos kapavietėje rasta 12 lavonų | Diena.lt

SLAPTOJE MEKSIKOS KAPAVIETĖJE RASTA 12 LAVONŲ

  • 0

Meksikos pareigūnai aptiko 12 lavonų slaptoje kapavietėje smurto krečiamoje pietinėje Gerero valstijoje, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Duobės buvo surastos ant kalno, esančio netoli Pokhahusco kaimo Sitlos savivaldybėje. Šiame regione įnirtingai varžosi keli narkotikų kontrabandininkų karteliai.

Antradienį buvo iškasti septynių žmonių palaikai, o trečiadienį – dar penkių, nurodė valstijos viešojo saugumo departamento atstovas Roberto Alvarezas (Robertas Alvaresas).

Valstijos prokurorai tiria įvykio vietą, o kariai ir policija saugo teritoriją, trumpame pranešime sakė R. Alvarezas.

Narkotikų prekeivių karteliai jau daug metų laidoja savo aukas slaptuose kapuose visoje šalyje, o pareigūnai nuolat randa žmonių palaikų.

Gereras yra viena smurto krečiamų šalies valstijų, kuri taip pat garsėja opijinių aguonų auginimu, o dėl įtakos teritorijoje kovoja narkotikų kontrabandininkų gaujos „Guerreros Unidos“ ir „Los Rojos“.

Praėjusį savaitgalį joje buvo nužudyta mažiausiai 24 žmonės. Vienoje pakelėje buvo rasti devynių asmenų lavonai, penki iš jų – sukapoti.

Be to, Gerero valstijoje, Igvalos mieste 2014 metų rugsėjį mįslingomis aplinkybėmis dingo 43 studentai. Ši byla pritraukė tarptautinės bendruomenės dėmesį, tačiau ji vis dar nėra išspręsta.

Hectoro Beltrano Leyvos (Hektoro Beltrano Leivos) narkotikų kartelis yra įsipainiojęs į kruviną karą dėl įtakos su vadinamuoju Nepriklausomu Akapulko karteliu. Dėl šio konflikto kažkada prabangus buvęs Ramiojo vandenyno pakrantės kurortas ir uostamiestis tapo Meksikos žmogžudysčių sostine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS