Slovakija pasikėsinimą į premjerą R. Fico perkvalifikavo į teroro išpuolį | Diena.lt

SLOVAKIJA PASIKĖSINIMĄ Į PREMJERĄ R. FICO PERKVALIFIKAVO Į TERORO IŠPUOLĮ

  • 3

Slovakijos institucijos perkvalifikavo ataką prieš ministrą pirmininką Robertą Fico ir tiria jį kaip teroro išpuolį, o ne kaip pasikėsinimą nužudyti, ketvirtadienį pranešė generalinės prokuratūros atstovė spaudai.

R. Fico šiuo metu sveiksta po sunkių sužeidimų, kuriuos patyrė, kai gegužės 15-ąją po vyriausybės posėdžio centrinėje Slovakijoje į jį keturis kartus iš arti šovė vyras.

Šaulys, kurį Slovakijos žiniasklaida įvardijo kaip 71 metų poetą Jurajų Cintulą, buvo apkaltintas tyčiniu pasikėsinimu nužudyti ir uždarytas į areštinę.

„Šiandien informavome įtariamąjį, kad tai dabar klasifikuojama kaip itin sunkus teroro išpuolio nusikaltimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Zuzana Drobova, nors išsamesnės informacijos ji nepateikė.

59 metų R. Fico vadovauja trijų partijų valdančiajai koalicijai, kurią sudaro jo centristinė populistinė partija „Smer-SD“, centristinė „Hlas“ ir kraštutinių dešiniųjų partija SNS.

Vidurio Slovakijos Banska Bistricos miesto ligoninėje jam buvo atliktos dvi sudėtingos operacijos, o gegužės 31-ąją jis buvo perkeltas gydytis į sostinę Bratislavą.

Birželio pradžioje pirmą kartą po išpuolio kreipdamasis į slovakus R. Fico kritikavo opoziciją ir kitus, sakydamas, kad „tai nebuvo kokio nors bepročio išpuolis“.

Anot jo, užpuolikas „buvo tik blogio ir politinės neapykantos, kurią Slovakijoje išugdė politiškai nesėkminga ir nepatenkinta opozicija, pasiuntinys“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zinovas

Maskvos darbas!

Cha

Burliokai savo kekšę nužudyti norėjo:)

uzuojauta…

Labai gaila….

SUSIJUSIOS NAUJIENOS