Slovakijoje susidūrus traukiniui ir autobusui žuvo 7 žmonės | Diena.lt

SLOVAKIJOJE SUSIDŪRUS TRAUKINIUI IR AUTOBUSUI ŽUVO 7 ŽMONĖS

  • 0

Slovakijos pietuose ketvirtadienį keleiviniam traukiniui ir autobusui susidūrus geležinkelio pervažoje žuvo septyni žmonės, dar penki buvo sužeisti, pranešė gelbėtojai.

Slovakijos naujienų agentūra CTK nurodė, kad incidentas įvyko 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku netoli Nove Zamkų šalies pietvakariuose.

Geležinkelio atstovė spaudai Vladimira Bahylova naujienų agentūrai AFP sakė, kad „Eurocity“ traukinys važiavo iš Prahos į Budapeštą.

„Septyni žmonės patyrė su gyvybe nesuderinamus sužalojimus“, – pranešė Slovakijos gelbėjimo tarnyba. Anksčiau skelbta apie keturias aukas.

„Dar penki buvo sužeisti“, – pranešime socialiniame tinkle „Facebook“ pridūrė tarnyba.

Gelbėjimo tarnybos atstovė spaudai Petra Klimešova AFP nurodė, kad sužeistiesiems prireikė „skubios medicininės pagalbos“.

V. Bahylova sakė, kad užsidegus lokomotyvui nukentėjo traukinio mašinistas.

Ji pridūrė, kad traukinys ir autobusas susidūrė geležinkelio pervažoje, atitinkančioje visas saugumo nuostatas.

Vėliau į įvykio vietą atvyko vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus-Eštokas.

Jis žurnalistams sakė, kad neaišku, ar nelaimė įvyko dėl techninės ar žmogiškosios klaidos.

Vietos žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip keleiviai nešasi bagažą šalia liepsnojančio traukinio, į dangų kylant tirštiems pilkiems dūmams.

Šį vaizdo įrašą nufilmavusi keleivė Katarina Molnarova AFP pasakojo, kad „pajuto ir išgirdo smūgį ir trenksmą“, traukiniui išvykus iš Nove Zamkų stoties.

„Po poros minučių mums pavyko išlipti [...] Pamatėme, kad dega priekinė traukinio dalis“, – pasakojo 43 metų kosmetologė iš Štūrovo Slovakijos pietuose.

„Niekas neklykė ir nepanikavo [...] Pasiėmėme savo lagaminus ir nuėjome prie kelio [...] Mačiau nuo smūgio išsibarsčiusias autobuso dalis“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS