Slovėnijoje – pusantro tūkstančio infekcijų per parą | Diena.lt

SLOVĖNIJOJE – PUSANTRO TŪKSTANČIO INFEKCIJŲ PER PARĄ

Slovėnijoje trečiadienį pranešta apie rekordinį naujų koronaviruso atvejų skaičių. Per 24 valandas virusas patvirtintas 1 503 gyventojams, Liublianoje informavo vyriausybės atstovė. Tai beveik dvigubai daugiau nei dar prieš penkias dienas, kai fiksuotas ligšiolinis 869 atvejų rekordas.

Vyriausybės duomenimis, praėjusią parą 25,5 proc. testų buvo teigiami. Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) direktyvomis, kad pandemija būtų valdoma, teigiamų atvejų skaičius neturėtų viršyti 5 proc.

Slovėnijoje gyvena šiek tiek daugiau kaip 2 mln. gyventojų. Naujų infekcijos atvejų, tenkančių 100 000 gyventojų, rodiklis per praėjusias 14 dienų buvo 423. Praėjusią parą 8 pacientai mirė.

Nuo pandemijos pradžios Slovėnijoje patvirtinti 15 982 užsikrėtimo atvejai. 200 žmonių mirė.

Sparčiai augant infekcijų skaičiui, Slovėnijos vyriausybė įvedė griežtus ribojimus ir paskelbė naktinę komendanto valandą. Gyventojai iš savo regiono gali išvykti tik dėl svarios priežasties, pavyzdžiui, kad nuvyktų į darbą. Šalis suskirstyta į 12 tokių regionų. Nuo antradienio draudžiama palikti namus nuo 21.00 iki 6.00 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS