Slovėnijoje supleškinta D. Trumpą pašiepianti medinė skulptūra | Diena.lt

SLOVĖNIJOJE SUPLEŠKINTA D. TRUMPĄ PAŠIEPIANTI MEDINĖ SKULPTŪRA

Slovėnijoje, kur gimė JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp), ketvirtadienį buvo sudeginta Amerikos prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) pašiepianti medinė skulptūra.

Beveik 8 m aukščio skulptūra, praėjusiais metais pastatyta viename kaime Slovėnijos šiaurės rytuose, vaizduoja D. Trumpą su jo įsimintina šukuosena, mėlynu kostiumu, baltais marškiniais ir ilgu raudonu kaklaraiščiu. Jo dešinė ranka su sugniaužtu kumščiu pakelta į viršų, panašiai, kaip Laisvės statulos Niujorke.    

Slovėnijos policija ieško padegėjų.

Įjungus viduje įtaisytą specialų mechanizmą, statula praverdavo raudonai nudažytą burną ir pasirodydavo aštrūs kaip ryklio dantys.  

„Kaip visi populistai, statula turi du veidus, – sakė jos autorius Tomažas Schleglas, pernai rugpjūtį atidengdamas savo kūrinį. – Vienas jų – humaniškas ir malonus, kitas – kraugeriškas.“

Nors ši statula greitai tapo turistų traukos centru, kai kurie vietos gyventojai buvo nepatenkinti jos išvaizda ir žadėjo ją sudeginti per Heloviną. Skulptūrą teko perkelti į kitą netoliese esantį kaimą. 

Moravcės, kur galiausiai atsidūrė skulptūra, meras Milanas Balažičius  sakė, kad skulptūrą supleškino nežinomi padegėjai.

Anot jo, šis žingsnis simbolizuoja „netolerantišką mūsų visuomenės požiūrį į meno projektus“.

Pernai vasarą JAV pirmosios ponios gimtajame Sevnicos mieste buvo atidengta M. Trump vaizduojanti natūralaus dydžio skulptūra, išdrožta iš liepos medienos. Ši statula taip pat sulaukė prieštaringų vietos gyventojų vertinimų.

JAV pirmoji ponia, kurios pirmoji pavardė buvo Knavs, pradėjusi manekenės karjerą pakeitė ją į Knauss (Knaus). 1996-aisiais ji įsikūrė Niujorke, o po dvejų metų susipažino su D. Trumpu.

Slovėnai skirtingai vertina M. Trump. Daugelis jų tikėjosi, kad D. Trumpui tapus prezidentu, ji panaudos savo statusą savo gimtinei reklamuoti. Tačiau Melania per viešus pasirodymus retai užsimena apie tėvynę ir po D. Trumpo inauguracijos nė karto čia nesilankė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS